Blog

Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste manche als achtste maar omdat de organisatie van mening was dat Glenn een gele vlagsituatie had genegeerd, werd hij tien plaats teruggezet en werd als achttiende geklasseerd. In de tweede manche zat er na een slechte start niet meer in dan een veertiende plaats.

 

‘’Op zaterdag had ik geen goed gevoel op de baan en heb ik al hard gepusht. Op dit circuit was het moeilijk om in te halen. Toch kwam ik in de eerste manche nog terug naar een achtste plaats. Helaas kregen we na de manche te horen dat ik 10 plaatsen werd teruggezet omdat ik een gele vlagsituatie had genegeerd. Normaal ben ik de eerste die op de rem staat bij zo’n situatie maar het probleem hier was dat we de vlaggenist te laat zagen. We zijn nog in hoger beroep gegaan maar helaas mocht dit niet baten. Ook in de tweede manche pakte ik geen goede start en maakte ik gedurende de wedstrijd een aantal fouten. Ik heb alles gegeven maar meer dan een veertiende plaats zat er niet in. Het was gewoon niet mijn manche. We gaan nu terug naar Nederland om alles te analyseren zodat ik bij de Grand Prix van Loket weer sterk terug kan komen,’’ vertelt Glenn.

 

Ondanks dat dit een hele moeilijke Grand Prix was voor Glenn en hij niet verder kwam dan een zeventiende plaats in het dagklassement, blijft hij op een zevende plaats staan in de tussenstand. Volgend weekend zal Coldenhoff starten in de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde en een week later komt hij in actie bij de veertiende ronde om het wereldkampioenschap in Loket, Tsjechie.

 

Daguitslag Grand Prix van Indonesie:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 42 Pnt

3 Clement Desalle 40 Pnt

4 Antonio Cairoli 38 Pnt

5 Tommy Searle 28 Pnt

17 Glenn Coldenhoff 10 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 583 Pnt

2 Antonio Cairoli 559 Pnt

3 Clement Desalle 447 Pnt

4 Tim Gajser 410 Pnt

5 Romain Febvre 400 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 329 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...