Blog

Glenn Coldenhoff sterk tweede in Dutch Masters in Lichtenvoorde

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. Coldenhoff kwam in beide manches sterk voor de dag en wist zowel in de eerste als de tweede manche op een tweede plaats over de finish te komen.

 

Op zaterdag begon Glenn positief aan het weekend door zich in de kwalificatieheat als tweede te kwalificeren voor de wedstrijd. In de heat hield hij o.a. Gautier Paulin, Max Anstie en Romain Febvre achter zich en zag hiermee dat zijn snelheid goed was om mee te gaan strijden voor de ereplaatsen.

 

In de eerste manche verliep de start niet vlekkeloos maar toch nam Coldenhoff al snel de derde plaats in handen. Hij voerde de druk op bij Gautier Paulin maar omdat het circuit op veel plaatsen uit 1 ideale lijn bestond, kon Glenn nergens een plaats vinden om de Fransman te passeren. Het was wachten op een foutje en deze kwam in de slotfase. Paulin kwam ten val waardoor Coldenhoff de tweede plaats over kon nemen en als tweede over de finish kwam.

 

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal kon Glenn in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. In de eerste ronde stootte hij door naar de koppositie maar kreeg Jeffrey Herlings in zijn achterwiel mee. Vlak voor de finish kwam Herlings erlangs maar Glenn bleef hier rustig onder en bleef verder zijn eigen wedstrijd rijden. Ondanks dat Gautier Paulin en Max Anstie hem lang onder druk hielden, hield de crosser uit Heesch het hoofd koel en wist de tweede plaats vast te houden tot aan de finish.

 

Voor Coldenhoff was dit zijn eerste podiumplaats in de Dutch Masters competitie van 2018 en kan dus tevreden terugblikken op de dag. In de eindstand van het kampioenschap is hij op een vierde plaats geeindigd. Volgend weekend staat voor Glenn de Grand Prix van Tsjechie in Loket op het programma.

 

Daguitslag Dutch Masters Lichtenvoorde:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Glenn Coldenhoff 44 Pnt

3 Max Anstie 40 Pnt

4 Gautier Paulin 36 Pnt

5 Sven van der Mierden 31 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:

1 Jeffrey Herlings 200 Pnt

2 Gautier Paulin 156 Pnt

3 Max Anstie 151 Pnt

4 Glenn Coldenhoff 127 Pnt

5 Sven van der Mierden 99 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff strijdend voor de top drie plaatsen in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed meegestreden voor de podiumplaatsen. In de eerste manche wisselde hij versc...
Valpartij zorgt voor pijnlijke knie voor Glenn Coldenhoff in Oldebroek Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Coldenhoff kwam in de eerste manche ten val en b...
Glenn Coldenhoff bouwt aan wedstrijdritme in Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Dutch Masters of Motocross in Markelo aan zijn wedstrijdritme kunnen werken. De vingerblessure van een aantal weken geleden heeft ervoor ...
Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...