Blog

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een zesde plaats, pakte hij in de tweede manche kopstart en reed in de beginfase op een goede tweede plaats. Toen Antonio Cairoli erlangs kwam, kreeg Glenn de derde plaats in handen. Er ontstond een gevecht met Max Anstie en Romain Febvre maar na een positiewisseling met Anstie trok Glenn aan het langste eind en finishte op een mooie derde plaats, wat zijn eerste top drie positie van dit seizoen betekende. Met deze resultaten miste hij net het dagpodium en legde beslag op een vijfde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de trainingen was ik ver van de top vijf verwijderd en dat was frustrerend. We hadden vorige week een verandering aan de motor doorgevoerd, wat we eigenlijk sinds het begin van het jaar niet meer hadden gedaan, en hier moest ik aan wennen. Hierdoor zat ik er in de eerste manche ook niet goed bij met de start. Ik reed niet mijn eigen snelheid en omdat ik niet lekker in mijn ritme zat, reed ik te langzaam. Uiteindelijk finishte ik als zesde maar dat was niet de plaats waar ik in deze wedstrijd wilde eindigen. In de tweede manche ging het veel beter. Ik was net iets langzamer dan Anstie maar omdat hij viel kon ik hem passeren. Eindelijk kon ik voor de eerste keer dit jaar kopstart pakken. Ik kan tevreden zijn over de tweede manche maar we gingen hier voor het podium.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan. Glenn’s volgende wedstrijd is op 15 augustus op de Keiheuvel in Balen, in het weekend erna wordt de volgende Grand Prix verreden in het Zwitserse Frauenfeld.

 

MXGP – GP Classification

 

Pos Rider Race 1 Race 2 Total
1 Herlings, Jeffrey 25 25 50
2 Cairoli, Antonio 22 22 44
3 Anstie, Max 18 18 36
4 Febvre, Romain 20 16 36
5 Coldenhoff, Glenn 15 20 35

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP

 

Pos Rider Total
1 Herlings, J. 683
2 Cairoli, A. 647
3 Desalle, C. 503
4 Gajser, Tim 478
5 Febvre, Romain 468
6 Paulin, G. 435
7 Coldenhoff, G. 388

Related Post:

Glenn Coldenhoff negende in MXGP van Tsjechië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Tsjechië negende geworden.   Het hele weekend liet Glenn een goede snelheid zien maar door een fout in de eerste m...
Gemengde gevoelens voor Glenn Coldenhoff na Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team blikt met gemengde gevoelens terug op de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Semarang, Indonesie. Coldenhoff finishte in de eerste...
Standing Construct KTM en Glenn Coldenhoff samen in MXGP in 2019 en 2020 Standing Construct KTM is verheugd te kunnen melden dat het een akkoord heeft bereikt met huidig Red Bull KTM Factory rijder, Glenn Coldenhoff.   Coldenhoff zal de komende twee seizoenen, t...
Glenn Coldenhoff pakt top vijf plaats in Grand Prix van Indonesie Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Indonesische Pangkal Pinang op een zesde plaats geeindigd. In beide manches kwam d...
Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...