Blog

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een zesde plaats, pakte hij in de tweede manche kopstart en reed in de beginfase op een goede tweede plaats. Toen Antonio Cairoli erlangs kwam, kreeg Glenn de derde plaats in handen. Er ontstond een gevecht met Max Anstie en Romain Febvre maar na een positiewisseling met Anstie trok Glenn aan het langste eind en finishte op een mooie derde plaats, wat zijn eerste top drie positie van dit seizoen betekende. Met deze resultaten miste hij net het dagpodium en legde beslag op een vijfde plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “In de trainingen was ik ver van de top vijf verwijderd en dat was frustrerend. We hadden vorige week een verandering aan de motor doorgevoerd, wat we eigenlijk sinds het begin van het jaar niet meer hadden gedaan, en hier moest ik aan wennen. Hierdoor zat ik er in de eerste manche ook niet goed bij met de start. Ik reed niet mijn eigen snelheid en omdat ik niet lekker in mijn ritme zat, reed ik te langzaam. Uiteindelijk finishte ik als zesde maar dat was niet de plaats waar ik in deze wedstrijd wilde eindigen. In de tweede manche ging het veel beter. Ik was net iets langzamer dan Anstie maar omdat hij viel kon ik hem passeren. Eindelijk kon ik voor de eerste keer dit jaar kopstart pakken. Ik kan tevreden zijn over de tweede manche maar we gingen hier voor het podium.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan. Glenn’s volgende wedstrijd is op 15 augustus op de Keiheuvel in Balen, in het weekend erna wordt de volgende Grand Prix verreden in het Zwitserse Frauenfeld.

 

MXGP – GP Classification

 

Pos Rider Race 1 Race 2 Total
1 Herlings, Jeffrey 25 25 50
2 Cairoli, Antonio 22 22 44
3 Anstie, Max 18 18 36
4 Febvre, Romain 20 16 36
5 Coldenhoff, Glenn 15 20 35

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP

 

Pos Rider Total
1 Herlings, J. 683
2 Cairoli, A. 647
3 Desalle, C. 503
4 Gajser, Tim 478
5 Febvre, Romain 468
6 Paulin, G. 435
7 Coldenhoff, G. 388

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...