Blog

Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats over de finish wist te komen. In de tweede manche moest hij na een slechte start terug naar voren komen. Met een goed ritme wist hij er een zevende plaats uit te halen en werd hiermee vierde in het dagklassement.

 

De kwalificatie op zaterdag verliep niet zoals gepland. Glenn kreeg af te rekenen met een probleem waardoor hij niet verder kwam dan een zestiende plaats. Dit gaf hem geen goede startplaats voor in de manches. Toch was hier bij de start van de eerste manche weinig van te merken want zijn KTM machine vertrok als een speer waardoor hij in de top vijf aan de wedstrijd kon beginnen. Glenn reed een zeer nette wedstrijd en schoof een positie op toen Antonio Cairoli ten val kwam. Daarnaast wist hij Jeremy Seewer de hele wedstrijd achter zich te houden waardoor hij op een mooie vierde plaats over de finish kwam.

 

In de tweede manche kwam hij er minder goed uit bij de start en moest rond de twintigste plaats aan de wedstrijd beginnen. Het was niet makkelijk om in te halen op dit circuit maar door goed door te blijven knokken tot in de slotfase wist hij er toch een nette zevende plaats uit te halen.

 

In het dagklassement eindigde Glenn als vierde en heeft hiermee belangrijke punten goed gemaakt op Gautier Paulin die op een zesde plaats staat in de tussenstand. Volgend weekend staat voor Glenn de volgende Grand Prix op het programma in het Bulgaarse Sevlievo.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik was echt teleurgesteld na de tweede manche nadat ik goed aan het weekend was begonnen ondanks dat ik in de kwalificatieheat achter Jeffrey tot stilstand kwam en mijn achterrem verloor. Dit zorgde ervoor dat ik de hele heat zonder achterrem heb moeten rijden waardoor ik een goede startplaats in rook op zag gaan. Soms moet je gewoon dealen met een situatie zoals deze en ik denk dat ik dat in de eerste manche heb gedaan. Ik pakte een goede start en reed de hele wedstrijd constant. Het was een pittige manche met Jeremy Seewer omdat de fans volledig achter hem stonden maar dat was voor mij een goede motivatie om hem voor te blijven. Ik was blij met mijn vierde plaats en ik voelde dat ik vandaag weleens mijn eerste podium van het seizoen moest kunnen halen. In de tweede manche lag er een diep spoor achter het starthek en omdat ik dit te laat zag, moest ik er het beste van maken. Ik verknalde mijn start en moest helemaal van rond de twintigste plaats terug komen. Ik heb veel rijders ingehaald en voelde me opnieuw goed. Ik kwam terug naar een zevende plaats maar ik ben hier niet blij mee omdat ik mijn zinnen op het podium had gezet. Nu ben ik vierde geworden, wat een goed resultaat is maar ik wil meer. Hopelijk kunnen we in Bulgarije de laatste stap richting het podium maken.”

 

Daguitslag Grand Prix MX1 in Zwitserland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Romain Febvre 42 Pnt

3 Clement Desalle 40 Pnt

4 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

5 Max Anstie 31 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 733 Pnt

2 Antonio Cairoli 675 Pnt

3 Clement Desalle 543 Pnt

4 Romain Febvre 510 Pnt

5 Tim Gajser 507 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 420 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...