Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde circuit van Sevlievo had Coldenhoff het moeilijk maar hij vocht zich er doorheen en wist er toch een zevende plaats in het dagklassement uit te halen.

 

Op zaterdag kwam de rijder uit Heesch niet verder dan een dertiende plaats in de kwalificatieheat. Op zondag ging het beter en wist hij zijn KTM machine met meer vertrouwen naar een negende en een zevende plaats te rijden. Coldenhoff blikt tevreden terug op het weekend aangezien hij in de tweede manche lang in de top vijf reed en zich gedurende het weekend flink heeft verbeterd op het moeilijke circuit van Sevlievo.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik heb het heel moeilijk gehad dit weekend en na de tweede manche was ik erg teleurgesteld. Banen zoals deze zijn erg ‘’old school’’ met een harde ondergrond. Voor mij was het belangrijk dat ik mijzelf heb verbeterd voor het einde van de Grand Prix. De tweede manche was best wel goed en ik slaagde erin om Clement Desalle lang te volgen. Ondanks dat ik als zevende over de finish kwam, was ik best wel teleurgesteld maar ik heb alles gegeven wat ik had vandaag. Zevende in een moeilijk weekend is op zich best wel ok. Ik voel me goed op de motor en ik hoop op net iets meer geluk en een goed gevoel in Turkije. Ik wil een podium dit jaar.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff na de wedstrijd in Bulgarije op een zevende plaats staan. Volgend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden in Turkije.

 

Daguitslag Grand Prix Bulgarije:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 42 Pnt

3 Clement Desalle 38 Pnt

4 Antonio Cairoli 35 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 26 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 783 Pnt

2 Antonio Cairoli 710 Pnt

3 Clement Desalle 581 Pnt

4 Tim Gajser 549 Pnt

5 Romain Febvre 544 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 446 Pnt