Title Image

Blog

Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter roet in het eten waardoor Coldenhoff vierde werd in de daguitslag.

 

Coldenhoff begon op zaterdag voortvarend door zich als derde te kwalificeren voor de wedstrijd. In de eerste manche reed hij opnieuw in de top drie totdat hij hard ten val kwam en buiten de baan belandde. Gelukkig kreeg hij zijn KTM machine weer terug op het circuit en wist op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

In de tweede manche pakte de crosser uit Heesch kopstart en voerde het deelnemersveld aan in de beginfase. Daarna werd hij door Antonio Cairoli en Jeffrey Herlings gepasseerd maar werkte een dijk van een wedstrijd af en wist als derde over de finish te komen. Helaas kwam Coldenhoff hiermee net twee punten tekort om plaats te mogen nemen op het podium en werd nu vierde.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik had het hele weekend het juiste gevoel. Ik pakte in de eerste manche geen goede start maar door een perfecte eerste ronde kwam ik al snel aan op een derde plaats. Ik stond onder druk van Max Anstie en voelde dat hij sterker was dan mij. Ik zette toen harder aan maar ging over de limiet. Ik kwam hard ten val en blesseerde mijn vinger. Ik had even tijd nodig om weer in het ritme te komen. Ik wist dat ik vierde moest worden om kans te maken op het podium. Ik heb alles gegeven om Tim Gajser nog te passeren maar kwam 0.3 sec tekort om hem nog te passeren. Helaas was het niet genoeg! Ik wist dat het moeilijk zou worden maar ik pakte kopstart in de tweede manche en kon in de beginfase aan de leiding rijden. Om dit voor het thuispubliek te doen, was fantastisch. Ik probeerde Jeffrey en Tony te volgen en stond onder druk van Anstie. Ik wist hem achter mij te houden maar helaas was het niet genoeg voor het podium, wat heel mooi was geweest als er twee Nederlandse vlaggen hadden gehangen en we een 1-2-3 voor KTM hadden gehad. Dit maakt me een klein beetje teleurgesteld maar we hebben in Italie nog een kans.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff op een zevende plaats staan. Over twee weken wordt de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP verreden in het Italiaanse Imola.

 

Daguitslag MXGP Assen:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Max Anstie 38 Pnt

4 Glenn Coldenhoff 36 Pnt

5 Tim Gajser 34 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 883 Pnt

2 Antonio Cairoli 782 Pnt

3 Clement Desalle 645 Pnt

4 Tim Gajser 625 Pnt

5 Romain Febvre 544 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 511 Pnt