Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd hij achtste.

 

De laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op het circuit van Imola. Deze Grand Prix van Italië was na drie jaar de laatste wedstrijd waarbij Glenn uitkwam kwam voor het Red Bull KTM team, daarom was de Brabander extra gemotiveerd om nog een keer goed te scoren.

 

Glenn wist in zijn laatste wedstrijd voor het Red Bull KTM team op een keurige negende plaats te eindigen. Hiermee bewees hij opnieuw dat hij een van de meeste constante rijders in het wereldkampioenschap is en kwam hij slechts tien punten te kort voor de top zes. In de eerste manche kende Coldenhoff een mindere start waarna hij van de veertiende plaats terug wist te komen naar de elfde plaats. Ook in de tweede manche kende “The Hoff” een mindere start waarna hij zich van buiten de top tien terug wist te knokken naar de achtste plaats.

 

Aankomend weekend zal Glenn samen met Calvin Vlaanderen en Jeffrey Herlings de kleuren van Team Nederland verdedigen tijdens de 72e Motocross of Nations, welke wordt verreden in het Amerikaanse Red Bud.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “Ik had een kleine valpartij in de kwalificatieheat waarbij ik mijn voorrem beschadigde. Hierdoor werd ik terugverwezen naar de zestiende plaats en kon ik geen top plek kiezen achter het starthek. Dit gaf problemen voor de eerste bocht omdat dit een bocht was van 180 graden, het was moeilijk, maar ik heb er het beste van gemaakt. Aan het begin van het seizoen was ons doel om constanter te zijn, en dat is volgens mij goed gelukt, want ik was dicht bij de top vijf in het kampioenschap. Alles bij elkaar denk ik, dat ik tevreden terug mag kijken op mijn seizoen.”

 

Daguitslag MXGP Imola:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Clement Desalle 40 Pnt

4 Julien Lieber 34 Pnt

5 Gautier Paulin 33 Pnt

9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 933 Pnt

2 Antonio Cairoli 782 Pnt

3 Clement Desalle 685 Pnt

4 Tim Gajser 669 Pnt

5 Gautier Paulin 574 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 534 Pnt