Blog

Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstrijd in de problemen in de X loop en viel later nog een keer waardoor hij de kopman niet meer kon achterhalen en als tweede over de finish kwam.

 

In de finale waarin 750 rijders tegelijk het strand opgingen, reed Coldenhoff in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding. De crosser uit Heesch liet een fantastische snelheid zien en verloor slechts heel iets tijd bij zijn enige pitstop. Toen hij tussen de achterblijvers kwam, ging het mis in de X loop. Hij kwam vast te staan tegen een boomstam en verloor hierbij de koppositie. Glenn probeerde zijn achterstand goed te maken maar kwam tijdens zijn opmars ten val waardoor hij de leider uit het zicht zag verdwijnen en de twee uur durende wedstrijd afsloot op een tweede plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Dat was een zware wedstrijd. Ik ben blij met een tweede plaats maar uiteraard ben ik ook teleurgesteld dat ik niet heb gewonnen. Ik begon heel goed en reed twee keer door de joker lane en had in het midden van de wedstrijd nog steeds de koppositie in handen. Ik kwam voor de pitstop bijna zonder benzine te staan en verloor daarbij iets tijd maar ondanks dit voelde ik me goed en had nog steeds een minuut voorsprong. Toen de X loop open ging was het in de eerste ronde ok maar in de tweede ronde stonden er al veel rijders vast. Ik wilde zeker weten dat ik er volledig doorheen ging maar tegen het einde werden alle rijders erlangs geleid. Na de MX of Nations heb ik veel voor deze wedstrijd getraind en ik ben blij dat ik tweede ben geworden, alleen had ik gehoopt dat het een plaats hoger was geweest!’’

 

Uitslag Red Bull Knock Out 2018:

1 Nathan Watson

2 Glenn Coldenhoff

3 Yentel Martens

4 Camille Chapeliere

5 Todd Kellett

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...
Glenn Coldenhoff ijzersterk in int.wedstrijd in Hawkstone Park Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park een ijzersterke indruk achtergelaten. Coldenhoff streed in beide manches mee voor d...