Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff boekt progressie en wordt achtste in MXGP van Engeland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een positief weekend gekend tijdens de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin. Coldenhoff kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche had hij een beter ritme en wist hij op een goede achtste plaats te finishen.

 

Het weekend begon niet geheel naar wens voor Glenn. ‘’Het begon wat stroef maar nadat we een aantal dingen aan de motor hadden veranderd, kreeg ik een beter gevoel. De tijden waren er nog niet maar het gevoel zegt meer dan wat er op papier staat,’’ vertelt Glenn.

 

In de kwalificatieheat begon het steeds beter te gaan en slaagde Glenn erin om in slotfase nog verschillende plaatsen winst te boeken. Ook wist hij in de laatste bocht zijn teammaat Ivo Monticelli nog te passeren waardoor hij zich als zestiende kwalificeerde!

 

‘’Nadat de warm up op zondagochtend lekker was verlopen, ging ik met een goed gevoel de wedstrijd in. Ik pakte in de eerste manche niet zo’n goede start en dan kom je in de drukte terecht waarbij het best wel gevaarlijk is. Toch kwam ik hier redelijk goed door en wist terug te komen naar een twaalfde plaats. Voor de wedstrijd had ik mijzelf als doelstelling gesteld om twee keer in de top vijftien te rijden waardoor ik tevreden terugkeerde naar het paddock.’’

 

Coldenhoff begon met meer vertrouwen aan de tweede manche. Ook zijn start was ditmaal beter en het rijden ging goed. Gedurende de wedstrijd kon Glenn profiteren van twee gevallen rijders en wist een aantal rijders te passeren. Dit zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats over de finish kwam.

 

‘’Het juiste gevoel is er nog niet en dat merk ik ook tijdens trainingen. Maar we blijven hard werken en daarom zijn weekenden zoals deze erg belangrijk waarin ik het gevoel om  weet te zetten in een positief resultaat. Ook heb ik nog steeds last van mijn rug. Al met al was het een goed weekend voor mij en ik ben blij met de progressie die we hebben geboekt!’’

 

Met een 12-8 in de manches eindigde Glenn in het dagklassement op een achtste plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap is hij opgeklommen naar een dertiende plaats. Aankomend weekend staat voor Coldenhoff zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

 

Daguitslag Grand Prix van Engeland:

1 Antonio Cairoli 47 Pnt

2 Tim Gajser 45 Pnt

3 Gautier Paulin 42 Pnt

4 Clement Desalle 32 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt

8 Glenn Coldenhoff 22 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Antonio Cairoli 97 Pnt

2 Tim Gajser 89 Pnt

3 Gautier Paulin 74 Pnt

4 Jeremy van Horebeek 66 Pnt

5 Clement Desalle 65 Pnt

13 Glenn Coldenhoff 29 Pnt