Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff slaat zich door moeilijke thuis Grand Prix in Valkenswaard heen

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een moeilijke thuis Grand Prix in Valkenswaard gekend. Coldenhoff miste in de eerste manche zijn start en omdat het daarna niet lekker ging, zat er niet meer in dan een zeventiende plaats. In de tweede manche wist hij tiende te worden waarmee hij de schade enigszins beperkt wist te houden.

 

‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. In de week voorafgaande aan de wedstrijd ging het rijden niet echt soepel in het zand. Momenteel voel ik mijzelf zelfs iets beter op het harde dan op het zand maar dat is natuurlijk geen excuus. In de eerste manche heb ik mijn start volledig gemist en gingen de eerste paar ronden alles behalve soepel. Ik had moeite om in het ritme te komen. Ik finishte als zeventiende, waar ik absoluut niet blij mee was,’’ vertelt Glenn.

 

In de tweede manche ging het beter met de crosser uit Heesch en wist hij als tiende over de finish te komen. ‘’Ik ben zeker niet tevreden met deze resultaten. Aankomend weekend gaan we naar Italie voor de vierde ronde van het wereldkampioenschap. Het circuit van Arco di Trento ligt mij normaal wel goed. Ik heb hier in 2014 een manche gewonnen en ook vorig jaar ging het rijden hier goed. Ik kijk er naar uit!’’

 

Na drie wedstrijden staat Glenn op een twaalfde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

 

Daguitslag MXGP Valkenswaard:

1 Antonio Cairoli 50 Pnt

2 Clement Desalle 38 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Jeremy van Horebeek 36 Pnt

5 Arminas Jasikonis 36 Pnt

12 Glenn Coldenhoff 15 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Antonio Cairoli 147 Pnt

2 Tim Gajser 125 Pnt

3 Clement Desalle 103 Pnt

4 Gautier Paulin 102 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 102 Pnt

12 Glenn Coldenhoff 44 Pnt