Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff pakt een volgende top tien klassering in Grand Prix van Italie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft in de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento een volgende top tien klassering weten te behalen. In de eerste manche kwam Coldenhoff in de eerste ronde tot stilstand door een gevallen rijder en moest van achter uit het veld terug naar voren komen. Met een goed ritme kwam hij terug naar een veertiende plaats maar hij wilde meer. Dit kwam in de tweede manche toen hij na een sterk eindschot op een nette zevende plaats over de finish wist te komen.

 

Op zaterdag was het circuit redelijk nat waarop Glenn het moeilijk had om een fijn ritme te pakken. In de kwalificatieheat ging dit beter maar hierin kreeg hij in de beginfase een tegenslag voor de kiezen. ‘’Ik kwam niet goed weg bij de start waardoor ik in de achterhoede door de eerste bocht kwam. Vervolgens kwam er tijdens de eerste ronde iemand vlak voor mij ten val waardoor mijn koppelingshendel helemaal krom boog. Omdat hier niet mee te rijden was ben ik gelijk de pits ingegaan waar de monteurs het een stuk beter hebben gekregen. Toen ik de baan weer opging, had ik bijna een ronde achterstand. Het rijden ging lekker en met goede rondetijden kwam ik nog terug naar een eenentwintigste plaats. Het gevoel was goed en dit gaf vertrouwen voor de zondag,’’ vertelt Glenn.

 

In de eerste manche op zondag pakte Glenn een goede start en kon in de top acht aan de wedstrijd beginnen. Helaas kwam er ook ditmaal iemand vlak voor hem ten val waardoor hij tot stilstand kwam. Vanuit de achterhoede moest hij terug naar voren zien te komen. Het rijden ging lekker maar het was moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Toch wist Glenn er nog een veertiende plaats uit te halen.

 

De start van de tweede manche was redelijk maar ditmaal kon hij twee vallende rijders voor hem net ontwijken. ‘’In het begin had ik het moeilijk om rijders te passeren maar tegen het einde had ik nog wat over en kon ik het verschil maken. Ik kwam op een zevende plaats over de finish en dit is positief. Ik merk dat ik fitter word en dat ik in de slotfase nog aan kan zetten.’’

 

Met een 14-7 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in de Grand Prix. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na vier wedstrijden de dertiende plaats. ‘’We werken voor meer maar het was een positief weekend ondanks de pech in de eerste manche. We hebben nu vijf weken tot aan de volgende Grand Prix in Mantova en in deze periode zullen we hard gaan werken om hier sterk aan de start te komen.’’

 

Aankomende zondag zal Coldenhoff starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.

 

Daguitslag MXGP Italie:

1 Tim Gajser 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Gautier Paulin 40 Pnt

4 Arnaud Tonus 36 Pnt

5 Ivo Monticelli 31 Pnt

9 Glenn Coldenhoff 21 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Antonio Cairoli 191 Pnt

2 Tim Gajser 175 Pnt

3 Gautier Paulin 142 Pnt

4 Arminas Jasikonis 120 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 113 Pnt

13 Glenn Coldenhoff 65 Pnt