Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff boekt manchezege in de Dutch Masters in Axel

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft in de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Axel een manchezege weten te boeken. Voor Coldenhoff is dit na zijn moeilijke winterperiode een flinke opsteker waar hij mee verder kan bouwen.

 

Nadat hij in de training al een sterke tweede tijd op de klok had weten te zetten, begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. ‘’Ik pakte helaas geen goede start en maakte in de beginfase teveel fouten. Ik heb even de tijd genomen om in mijn ritme te komen en begon aan te dringen bij Arnaud Tonus. Helaas kwam ik toen na een sprong ten val en verloor veel tijd. Wel heb ik Pauls Jonass toen nog weten te passeren maar meer dan een vijfde plaats zat er niet in,’’ vertelt Glenn.

 

In de tweede manche lagen de kaarten heel anders want ditmaal was het Glenn die kopstart wist te pakken en het deelnemersveld aanvoerde. Gelijk had hij een goed ritme in handen en hield goed stand op de eerste plaats. ‘’Het ging heel lekker. Wel stond ik de hele manche flink onder druk van Armanis Jasikonis en kreeg ik het even flink warm maar ik heb hem achter mij weten te houden. De laatste maanden waren moeilijk voor mij maar dit is echt een flinke opsteker.’’

 

Met een vijfde en een eerste plaats in de manches eindigde Glenn op een tweede plaats in het dagklassement. Ook in de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross is hij opgeklommen naar een tweede plaats. Aankomend weekend staat voor Glenn de Grand Prix van Lombardije in Mantova op het programma.

 

Daguitslag Dutch Masters 500 Axel:

1 Arminas Jasikonis 47 Pnt

2 Glenn Coldenhoff 41 Pnt

3 Jeremy Seewer 36 Pnt

4 Arnaud Tonus 36 Pnt

5 Pauls Jonass 35 Pnt

 

Tussenstand Dutch Masters 500:

1 Arminas Jasikonis 97 Pnt

2 Glenn Coldenhoff 79 Pnt

3 Pauls Jonass 67 Pnt

4 Max Anstie 60 Pnt

5 Petar Petrov 55 Pnt