Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff in de top vijf in MXGP van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Mantova in de top vijf geeindigd. Coldenhoff kwam in de eerste manche van buiten de top tien terug naar een achtste plaats. In de tweede manche reed hij in de modder een gecontroleerde wedstrijd en haalde er een vijfde plaats uit.

 

‘’Na de Dutch Masters in Axel had ik een goed gevoel en ging positief het weekend in. De baan in Mantova ligt me altijd wel, wat voor veel vertrouwen zorgde. In de trainingen zette ik een negende en vijfde tijd neer maar in de kwalificatieheat ging het eigenlijk gelijk al mis. Ik pakte een goede start maar Bernardini reed in de tweede bocht hard tegen mij aan waardoor ik ten val kwam. Hierbij kreeg ik twee rijders over me heen en deed ik me flink zeer. Na de valpartij ging het rijden niet goed meer, ik reed stijf en had last van harde armen. Ook voelde ik overal wat pijn waardoor ik genoegen moest nemen met een zestiende plaats,’’ vertelt Glenn.

 

Op zondag waren de omstandigheden heel anders want door hevige regenval was het circuit omgetoverd tot een grote modderpoel. In de eerste manche pakte Glenn een goede start en kwam als vierde uit de eerste bocht. Al snel kwam hij in aanraking met Clement Desalle waardoor hij buiten de baan belandde en terug viel naar een elfde plaats. Het circuit lag moeilijk door de vele sporen maar toch wist Glenn gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen winst te boeken en finishte op een achtste plaats.

 

In de tweede manche kwam Glenn beter uit de start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. ‘’Ik maakte in het begin een aantal fouten maar wist mijzelf toch goed staande te houden op een vijfde plaats. Het was een redelijk resultaat waarmee ik ook vijfde werd in de daguitslag.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Glenn na vijf wedstrijden op een tiende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in Agueda, Portugal. ‘’Ik kijk uit naar de wedstrijd in Portugal. Ik heb hier de afgelopen drie jaar goede resultaten neer weten te zetten en ik kom er graag. Ik begin me weer steeds fitter te voelen en merk dat ik nog steeds progressie boek.’’

 

Fotocredits: Bavo

 

Daguitslag Grand Prix Lombardije:

1 Antonio Cairoli 50 Pnt

2 Pauls Jonass 42 Pnt

3 Gautier Paulin 33 Pnt

4 Clement Desalle 30 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Antonio Cairoli 241 Pnt

2 Tim Gajser 201 Pnt

3 Gautier Paulin 175 Pnt

4 Arminas Jasikonis 146 Pnt

5 Clement Desalle 142 Pnt

10 Glenn Coldenhoff 94 Pnt