Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff rijdt constante Grand Prix van Frankrijk  

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een constante Grand Prix van Frankrijk gereden. In de eerste manche moest Coldenhoff na een matige start veel werk verzetten om naar voren te komen. Hij kwam nog aan het achterwiel van de tiende man en finishte als elfde. In de tweede manche reed hij de hele wedstrijd op een zevende plaats. Het was een flinke strijd omdat verschillende rijders dezelfde snelheid hadden en dit leverde hem een zevende plaats op.

 

‘’Het weekend begon op zaterdag moeilijk. In de trainingen kon ik niet lekker in mijn ritme komen en het rijden ging niet soepel. In de kwalificatieheat begon het rijden beter te gaan. Na een redelijk goede start begon ik mijzelf beter thuis te voelen op de baan en wist mijzelf als achtste te kwalificeren,’’ vertelt Glenn.

 

In Frankrijk was er een probleem met het starthek. De hekjes vielen niet allemaal tegelijk waarbij sommige langzamer vielen dan de andere. Hier had Glenn bij de start van de eerste manche mee te maken. Hij miste zijn start en vervolgens ging ook het rijden niet makkelijk. Omdat hij in de beginfase teveel wilde pushen begon hij verkrampt te rijden. Toen hij door een paar rijders werd gepasseerd, begon hij andere lijnen te rijden en kwam vervolgens steeds beter in zijn ritme. In de laatste vijf minuten begon het goed te gaan en wist hij nog een gat op tiende man, Tanel Leok, dicht te rijden. Op de finish had hij hem net niet en eindigde op een elfde plaats.

 

In de tweede manche pakte Glenn een betere start. ‘’In het begin is het altijd dringen maar ik kon op een zevende plaats aan de wedstrijd beginnen. Het was treintje rijden omdat veel rijders dezelfde snelheid hadden. Ik reed op een gegeven moment achter Lieber waarop ik een klein gaatje had dicht gereden. Het wisselde een beetje, de ene keer kwam ik iets dichterbij en de andere keer liep hij weer iets weg maar ook Seewer zat achter mij te duwen. Het was een mooie manche waarin ik zevende ben geworden.’’

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een achtste plaats en staat na zeven wedstrijden op een negende plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. ‘’We werken voor meer en hopelijk blijven we de goede kant op gaan. De volgende Grand Prix is in Rusland, dit is niet mijn favoriete circuit maar ik ga er met positieve zin naartoe. We hebben nu een week om te trainen en om wat dingen te testen. Het worden twee drukke weken voor ons maar hopelijk zijn we in Rusland weer iets sterker.’’

 

Aankomende donderdag staat Glenn aan de start bij de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen.

 

Daguitslag MXGP Frankrijk:

1 Tim Gajser 50 Pnt

2 Arnaud Tonus 40 Pnt

3 Romain Febvre 38 Pnt

4 Clement Desalle 33 Pnt

5 Jeremy Seewer 31 Pnt

8 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Antonio Cairoli 311 Pnt

2 Tim Gajser 301 Pnt

3 Gautier Paulin 218 Pnt

4 Clement Desalle 208 Pnt

5 Arminas Jasikonis 190 Pnt

9 Glenn Coldenhoff 144 Pnt