Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff boekt een volgende top tien klassering in MXGP Letland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft in het Letse Kegums een volgende top tien klassering in het wereldkampioenschap MXGP weten te behalen. Coldenhoff kwam in de eerste manche na een zware valpartij goed terug naar voren en werd twaalfde. In de tweede manche wist hij na een start buiten de top tien achtste te worden, waarmee hij ook achtste werd in de daguitslag.

 

‘’Het weekend begon op zaterdag goed. Ik zat er qua tijden redelijk goed bij en het gevoel was de hele dag goed. Ik finishte als achtste in de kwalificatieheat en had hiermee een goede startpositie voor in de manches op zondag,’’ vertelt Glenn.

 

De start van de eerste manche was goed en Glenn kon rond de achtste plaats aan de wedstrijd beginnen. Echter totaal onverwacht kwam hij in de tweede bocht hard ten val. Ondanks dat hij hier en daar wat pijn over hield aan de valpartij, begon Coldenhoff aan een sterke inhaalrace. Hij kwam helemaal terug naar een twaalfde plaats en finishte aan het achterwiel van Tommy Searle, die hij net niet meer te pakken kon krijgen.

 

Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal was zijn start net iets minder goed waardoor hij tussen de tiende a twaalfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Met een goed gevoel ging hij in de aanval op de rijders voor hem en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen goed te maken. Dit zorgde ervoor dat hij op een achtste plaats over de finish kwam.

 

‘’Een achtste plaats in het dagklassement is niet super maar zeker ook niet slecht. Aankomend weekend gaan we naar Teutschenthal in Duitsland. Dit is niet echt mijn favoriete baan maar ik heb er de laatste twee jaren goed gereden en ga ik er dan ook met positieve zin naartoe.’’

 

Na negen wedstrijden bezet Glenn de negende plaats in de tussenstand en staat slechts tien punten achter op de achtste man.

 

Daguitslag MXGP Letland:

1 Tim Gajser 40 Pnt

2 Romain Febvre 40 Pnt

3 Arnaud Tonus 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 36 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 30 Pnt

8 Glenn Coldenhoff 22 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 391 Pnt

2 Antonio Cairoli 358 Pnt

3 Jeremy Seewer 256 Pnt

4 Gautier Paulin 254 Pnt

5 Arnaud Tonus 246 Pnt

9 Glenn Coldenhoff 190 Pnt