Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff komt sterk voor de dag in MXGP Duitsland  

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Duitse Teutschenthal zevende geworden. Coldenhoff liet het hele weekend een goede snelheid zien en wist in zowel de eerste als de tweede manche op een zesde plaats over de finish te komen.

 

‘’Het was een goed weekend voor mij. In de kwalificatieheat ging het heel goed. De baan was goed nat waardoor we veel grip hadden en waardoor er veel sporen kwamen. Dit maakte het technisch en hierop voel ik me altijd goed thuis. Ik zette de druk vol op Jeremy Seewer in de slotfase maar kon hem net niet pakken en werd derde,’’ vertelt Glenn.

 

Met vertrouwen begon hij aan de voorbereiding op de eerste manche. Echter toen het starthek viel maakte Glenn een fout waardoor hij als laatste aan de wedstrijd moest beginnen. ‘’Ik maakte zelf een fout bij de start. Ik laat altijd de koppeling ver opkomen en houdt de motor dan tegen met mijn voorrem. Dit doe ik om de ketting strak te houden zodat hij geen klapt krijgt. Vorig jaar heb ik dit ook twee keer gehad in Loket en Assen, wat ook mijn eigen fout was. In de eerste ronde wist ik gelijk vele rijders te passeren en stootte door naar een tiende plaats. Gedurende de wedstrijd kon ik mijn tempo handhaven en wist dicht achter Gautier Paulin als zesde over de finish te komen.’’

 

De start van de tweede manche was beter maar ditmaal was het moeilijk om het verschil te maken. De baan was droger met niet zoveel verschillende lijnen. De rijders voor hem reden allemaal hetzelfde tempo waardoor Glenn er niet langs kon komen. Tijdens de manche verloor hij heel even de aansluiting op Paulin en Max Anstie maar deze wist hij in de slotfase weer te dichten. Uiteindelijk slaagde hij er net niet in om Anstie nog te pakken en kwam opnieuw als zesde over de finish.

 

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Glenn op een zevende plaats in de daguitslag. ‘’Het rijden was goed maar het resultaat iets minder. Als je de kans krijgt om een podium te pakken dan moet je die pakken omdat je die kans niet vaak krijgt. Ik heb dat vandaag niet gedaan waardoor ik toch een beetje teleurgesteld ben. Het rijden gaat goed en ik ga met positieve zin naar Indonesie. Ik voel me minder stijf op de motor en met de blessures begint het steeds beter te gaan. We gaan er weer voor in Indonesie.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet Glenn na de wedstrijd in Duitsland de achtste plaats. Over twee weken staat de volgende wedstrijd op de kalender in het Indonesische Palembang.

 

Daguitslag MXGP Duitsland:

1 Tim Gajser 50 Pnt

2 Arnaud Tonus 42 Pnt

3 Gautier Paulin 34 Pnt

4 Pauls Jonass 33 Pnt

5 Jeremy Seewer 33 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 441 Pnt

2 Antonio Cairoli 358 Pnt

3 Jeremy Seewer 289 Pnt

4 Arnaud Tonus 288 Pnt

5 Gautier Paulin 288 Pnt

8 Glenn Coldenhoff 220 Pnt