Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff wint finale Dutch Masters op de Zwarte Cross

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft de Dutch Masters of Motocross ijzersterk af weten te sluiten. Onder toeziend oog van duizenden mensen op de Zwarte Cross wist Coldenhoff met een tweede en eerste plaats in de manches de dagzege te pakken.

 

In de training had Glenn het goede gevoel al te pakken op de baan en wist de pole position te veroveren maar vervolgens kon hij in de eerste manche niet lekker in zijn ritme komen. ‘’Het ging niet lekker waardoor Romain Febvre gelijk in de beginfase iets weg liep. Daarna bleef het wel hetzelfde maar ik kon het gat niet dicht rijden. Ik ben op een tweede plaats begonnen en ook op een tweede plaats geeindigd. Arminas Jasikonis en Pauls Jonass zaten gedurende de manche flink te pushen achter mij maar ik heb ze erachter weten te houden tot aan de finish,’’ vertelt Glenn.

 

In de tweede manche vertrok Coldenhoff als leider maar kreeg gelijk Romain Febvre in zijn achterwiel mee. Glenn zette een straf tempo in en wist de koppositie ronde na ronde in handen te houden. Romain Febvre kwam ten val maar daarna was het Arminas Jasikonis die de aanval op Coldenhoff inzette. Glenn bleef snelle rondetijden rijden en sloeg verschillende keren een gaatje. Toch moest hij tot aan de finishvlag door blijven gaan maar hij won de manche en pakte hiermee tevens de dagzege.

 

‘’De overwinning geeft me een goed gevoel. Winnen blijft toch winnen. Ik ben tevreden dat ik het kampioenschap zo heb afgesloten. Ik was liever kampioen geworden maar een tweede plaats is ook redelijk goed. Ik heb de vorm nu te pakken en met nog zes Grand Prix’s te gaan en de MX of Nations heb ik nog veel om dit jaar naar uit te kijken.’’

 

Daguitslag Dutch Masters Zwarte Cross Lichtenvoorde:

1 Glenn Coldenhoff 47 Pnt

2 Romain Febvre 45 Pnt

3 Arminas Jasikonis 42 Pnt

4 Pauls Jonass 36 Pnt

5 Brian Bogers 31 Pnt

 

Eindstand Dutch Masters of Motocross 500:

1 Arminas Jasikonis 183 Pnt

2 Glenn Coldenhoff 157 Pnt

3 Pauls Jonass 141 Pnt

4 Petar Petrov 111 Pnt

5 Lars van Berkel 102 Pnt