Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff pakt eerste podiumplaats van het seizoen in MXGP Lommel

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is er in de Grand Prix van Belgie in geslaagd om zijn eerste podiumplaats van dit seizoen te behalen. In de loodzware omstandigheden hield de crosser uit Heesch zich staande en wist met twee keer een derde plaats in de manches derde te worden in het dagklassement.

 

‘’De laatste twee weken zijn erg goed verlopen. Ik heb me goed voor kunnen bereiden op deze wedstrijd en samen met het team hebben we hard gewerkt. We hebben flink vooruitgang geboekt en ik reed hier dit weekend met veel vertrouwen. Ook pakte ik zelfs weer een kopstart, wat alweer even geleden was. Ik ben het team zeer dankbaar voor wat ze voor mij hebben gedaan,’’ vertelt Glenn Coldenhoff.

 

Tijdens de kwalificatie op zaterdag wilde Glenn zijn krachten sparen voor de zware wedstrijd die hem op zondag te wachten stond. ‘’Ik begon te langzaam maar daarna kwam ik niet meer in mijn ritme. Dit bleek niet de juiste strategie te zijn en ik kwam niet verder dan een negende plaats. Op zaterdagavondheb ik overleg gehad met het team en besloten we om er op zondag gelijk vol tegenaan te gaan.’’

 

Na een goede warm up pakte Coldenhoff in de eerste manche kopstart en had gelijk een goed ritme in handen. Hij deed goed mee in de top drie en kon de twee kopmannen lang volgen. Glenn finishte op een sterke derde plaats en legde hiermee de basis voor een podiumplaats in het dagklassement. Ook in de tweede manche had hij het juiste tempo al snel te pakken. Glenn zat er redelijk goed bij met de start en bouwde zijn wedstrijd goed op. Hij ging het gevecht aan om de derde plaats en hij slaagde erin om dit gevecht in zijn voordeel te beslissen. Met twee keer een derde plaats in de manches werd Glenn ook derde in het dagklassement.

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat de crosser uit Heesch op een zevende plaats maar heeft slechts negen punten achterstand op de vijfde man. ‘’Een vijfde plaats in de eindstand zou mooi zijn. Hier kijken we al weken naar en ik ben vandaag 12 punten ingelopen op Arminas Jasikonis maar Romain Febvre staat achter mij waardoor ik in de komende wedstrijden goed moet blijven scoren.’’

 

Over twee weken gaat het wereldkampioenschap MXGP verder in het Italiaanse Imola.

 

Daguitslag Grand Prix Lommel:

1 Tim Gajser 44 Pnt

2 Romain Febvre 43 Pnt

3 Glenn Coldenhoff 40 Pnt

4 Jeremy Seewer 34 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 626 Pnt

2 Jeremy Seewer 439 Pnt

3 Gautier Paulin 402 Pnt

4 Arnaud Tonus 396 Pnt

5 Antonio Cairoli 358 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 349 Pnt