Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff wint MXGP van Italië

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een ijzersterke vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Imola gereden. Coldenhoff wist beide manches naar zijn hand te zetten en won voor de eerste keer in zijn carrière beide manches van een Grand Prix.

 

Het was al snel duidelijk dat Glenn zich goed thuis voelde op het circuit want op zaterdag kwam hij in de kwalificatieheat na een start buiten de top tien terug naar een mooie tweede plaats. “Het voelde gelijk goed op de baan. In de kwalificatieheat kwam ik van ver terug naar een tweede plaats. Dit was goed voor het vertrouwen en ik voelde dat ik een kans had om te winnen op zondag,” vertelt Glenn.

 

Uitermate gemotiveerd ging hij  van start in de eerste manche. Coldenhoff begon in de kopgroep aan de wedstrijd en ging al snel in de aanval om de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Dit lukte en met straffe rondetijden begon hij gelijkelijkaan weg te lopen bij de concurrentie. Glenn reed vervolgens een zeer constante wedstrijd en gaf niemand de kans om het gat tot aan hem te dichten. Na een sterk gereden race kwam hij als winnaar over de finish. “Het rijden ging soepel en makkelijk maar tijdens de manche werd ik toch wat zenuwachtig, iets wat ik al lang niet meer heb gehad.”

 

Vol vertrouwen ging hij in de tweede manche van start en hij kon met de holeshot als leider aan de wedstrijd beginnen! Net als in de eerste manche zat het ritme er meteen goed in en wist hij een gaatje te slaan. Ondanks de hitte kon Coldenhoff het tempo vasthouden tot in de slotfase en wist hij na een dijk van een wedstrijd ook de tweede manche te winnen. “Vandaag is te vergelijken met vorig jaar Red Bud. Daar won ik ook beide manches. Het zijn van die dagen waarbij alles klopt, een heerlijk gevoel.”

 

Met een dubbele manchezege won Glenn de Grand Prix en is hiermee in de tussenstand opgeklommen naar een vijfde plaats. Volgend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Zweedse Uddevalla.