Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff pakt tweede Grand Prix zege oprij

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM Team heeft zijn tweede Grand Prix zege oprij binnen weten te halen. Tijdens de zestiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Zweedse Uddevalla reed Coldenhoff een sterke Grand Prix en wist met een eerste en een tweede plaats in de manches zijn tweede Grand Prix oprij te winnen.

 

Na zijn eerste Grand Prix zege van het seizoen in Imola reisde Coldenhoff met vertrouwen af naar Zweden. Op zaterdag was al goed zichtbaar dat het lekker ging en met een tweede plaats in de kwalificatieheat behoorde hij tot de favorieten voor de eindzege op zondag.

 

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Glenn bouwde zijn wedstrijd goed op en nam net na het midden van de wedstrijd de leiding in handen. In de rest van de manche moest hij het tempo strak blijven houden voor een aanvallende Romain Febvre. Coldenhoff voelde zich sterk en wist hem erachter te houden tot aan de finish, om zo zijn derde manchezege oprij te pakken.

 

In de tweede manche had hij meer werk te doen want hij kon maar net binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. Glenn ging gelijk in de aanval en stootte in de beginfase door naar een vijfde plaats. Het koste hem een aantal ronden om de vierde plaats van Jeremy Seewer over te nemen maar toen dit gebeurd was, stoomde hij door naar Pauls Jonass. Omdat Febvre in de slotfase ten val kwam, schoof Glenn door naar een derde plaats maar hij moest Jonass pakken om de Grand Prix te winnen. In de laatste ronde sloeg hij toe en nam de tweede plaats over. Dit was voldoende om zijn tweede Grand Prix oprij te winnen.

 

In de tussenstand is Glenn opgeklommen naar een vierde plaats. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Turkije.