Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff pakt derde plaats in de eindstand van het WK MXGP

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de eindstand van het wereldkampioenschap MXGP op een derde plaats geeindigd. Tijdens de laatste Grand Prix in het Chinese Shanghai kwam hij opnieuw zeer sterk voor de dag en scoorde met een eerste en een tweede plaats voldoende punten om de derde plaats voor zich op te eisen.

 

‘’Op zaterdag begon het gelijk heel goed. Ik reed een goede kwalificatieheat die ik wist te winnen. Dit was zeer belangrijk omdat de startpositie hier heel belangrijk is. In de eerste manche pakte ik kopstart en heb ik de hele manche aan de leiding gereden. In de beginfase was Jeremy Seewer heel snel maar die kwam ten val waarna ik de rest van de manche Jeffrey Herlings en Tim Gajser achter mij heb gehad. Ik kon goed met de druk om gaan en wist de manche winnend af te sluiten,’’ vertelt Glenn.

 

Na de eerste manche stond hij 1 punt voor op Gautier Paulin in het gevecht om de derde en vierde plaats. In de tweede manche pakte Glenn een iets minder goede start maar kwam goed door de eerste bocht en wist in de tweede bocht al de koppositie in handen te nemen. ‘’Voor de tweede manche had ik met het team afgesproken dat ik geen gekke dingen zou doen en dat we ons volledig zouden concentreren op het behalen van de derde plaats in de eindstand. Ik reed de hele manche aan de leiding maar in de laatste twee ronden kwam Herlings hard opzetten. Ik heb hem in de voorlaatste ronde laten passeren en de manche rustig uitgereden op een tweede plaats. Dit was voldoende voor de bronzen medaille.’’

 

Met een eerste en een tweede plaats in de manches eindigde Glenn op een tweede plaats in het dagklassement en werd derde in de eindstand van het kampioenschap.

 

‘’Het is echt ongelooflijk als je kijkt wat voor seizoen we gedraaid hebben. In de beginfase van het kampioenschap had ik veel last van mijn rug en om dan toch nog derde te worden is fantastisch. In de laatste vijf Grand Prix’s is een derde plaats mijn slechtste uitslag. Ik heb twee Grand Prix’s gewonnen, werd twee keer tweede en een keer derde in de laatste vijf wedstrijden. Ik wil het team en alle mensen rond om mij heen bedanken. Ik heb een moeilijke tijd gehad en daar zijn we samen doorheen gekomen. Dit resultaat hadden we van tevoren niet gedacht en ik ben daar heel trots op. Nu ga ik me goed voorbereiden op de MX of Nations en proberen daar goede dingen te laten zien.’’

 

In het weekend van 28 en 29 septembermaakt Glenn deel uit van het Nederlandse team bij de MX of Nations in Assen.

 

Daguitslag Grand Prix China:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Glenn Coldenhoff 47 Pnt

3 Jeremy Seewer 38 Pnt

4 Tim Gajser 38 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 30 Pnt

 

Eindstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 782 Pnt

2 Jeremy Seewer 580 Pnt

3 Glenn Coldenhoff 535 Pnt

4 Gautier Paulin 527 Pnt

5 Arnaud Tonus 462 Pnt