Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff schrijft met TeamNL geschiedenis in MX of Nations

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft samen met TeamNL voor de eerste keer in de geschiedenis de MX of Nations weten te winnen. Coldenhoff reed op het modderige circuit van Assen twee ijzersterke manches en won niet alleen met TeamNL het landenklassement maar pakte ook individueel de zege.

 

Glenn zette zijn goede vorm verder op het TT circuit van Assen. Voor aanvang van het weekend lag de baan er perfect bij en ook op zaterdag was de baan goed begaanbaar. Nadat Glenn in de training de snelste tijd neer had weten te zetten, begon hij met vertrouwen aan de kwalificatieheat. Door een slechte loting van TeamNL mocht hij pas als 27ste oprijden naar het starthek waardoor hij ver naar buiten stond. Ondanks dit kwam Glenn redelijk goed uit de start en kwam na een constant gereden wedstrijd als derde over de finish.

 

Door hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er modderig bij. Omdat de regen overdag aan bleef houden werd het een ware slijtageslag. Glenn bleef hier rustig onder en reed twee ijzersterke manches. Hij domineerde de eerste manche waarin hij aan de leiding ging van kort na de start tot de finish. In de tweede manche moest hij van rond de vijfde plaats terug naar voren komen. Gecontroleerd rijdend werkte hij zich op naar de koppositie. In de rest van de manche nam hij geen grote risico’s en won zodoende beide manches! Met deze resultaten won hij niet alleen met TeamNL het landenklassement maar zegevierde hij ook in de open klasse.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het is geweldig. We hebben als team een aantal goede trainingsdagen gehad en het doel was om te winnen. We zouden teleurgesteld zijn geweest als dat niet was gelukt hier. Het waren moeilijke omstandigheden. In de eerste manche pakte ik een goede start en kon ik al snel de koppositie in handen te nemen. Vanaf dat moment was het overleven. Voor de start van mijn tweede manche besloot Patrice dat ik vanaf de buitenzijde moest starten omdat ik een betere starter ben dan Jeffrey. Dit pakte goed uit en ik kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Ik kwam terug naar voren en door een val van Tim Gajser kon ik de koppositie over nemen. Dit was een cadeautje omdat Tim ook heel sterk reed. Net als vorig jaar in Amerika heb ik twee manches weten te winnen maar deze was toch specialer omdat het nu voor eigen fans was. Vorig jaar ging ik met 1 gouden plaat naar huis en nu heb ik er twee waardoor het een hele speciale dag is geworden.’’

 

Daguitslag Open klasse:

1 Glenn Coldenhoff 2 Pnt

2 Pauls Jonass 5 Pnt

3 Shaun Simpson 13 Pnt

4 Harri Kullas 16 Pnt

5 Zach Osborne 18 Pnt

 

Einduitslag landenklassement:

1 TeamNL 18 Pnt

2 Belgie 47 Pnt

3 Engeland 58 Pnt

4 Estland 64 Pnt

5 Frankrijk 68 Pnt

16 Italie 113 Pnt