Blog

Glenn Coldenhoff maakt stap voorwaarts in Italiaans Kampioenschap in Alghero

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team heeft in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Alghero een mooie stap voorwaarts gezet. In de eerste manche reed hij in de beginfase op een tweede plaats maar moest vanwege harde onderarmen het tempo laten zakken waardoor hij terug viel naar een zevende plaats. Voor de superfinale werd er een wijziging aan de vering toegepast, wat heel goed uitpakte. Ondanks dat hij niet het resultaat behaalde waarop hij had gehoopt, ging het rijden een stuk beter dan in de eerste manche en blikt hij met veel vertrouwen vooruit naar de volgende wedstrijd.

 

Glenn heeft tot nu toe een goede voorbereiding gekend op het naderende Grand Prix seizoen. Het rijden op de KTM gaat lekker en hij zit goed in zijn vel. Met goede moed reisde hij af naar Alghero en zijn doelstelling was om goede resultaten neer te zetten.

 

In de eerste manche vertrok de Red Bull KTM als een raket bij de start. Glenn kwam als leider door de eerste bocht maar moest de koppositie gelijk afstaan aan Tim Gajser. Ondanks dat hij last kreeg van harde onderarmen hield hij toch lang stand op een tweede plaats en wist hij rijders als Gautier Paulin, Evgeny Bobryshev, Jeremy van Horebeek en Romain Febvre lang achter zich te houden. Door de harde armen kon hij niet lekker in zijn ritme komen en moest het tempo laten zakken. Hierdoor moest hij verschillende plaatsen prijsgeven en kwam hij op een zevende plaats over de finish.

 

Tussen de eerste manche en de superfinale werden er een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de vering. Dit pakte heel goed uit en het rijden ging dan ook beter. Uiteindelijk heeft hij vandaag nog niet de resultaten weten te behalen waarop hij had gehoopt maar in de superfinale ging het rijden voor zijn gevoel heel lekker.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het was een moeilijke dag. Ik dacht dat ik klaar was voor deze wedstrijd en daarom ging ik uit van twee goede uitslagen. Helaas liep dit heel anders. Na de goede start in de eerste manche kreeg ik al snel last van harde armen en dan is het rijden met een 450 machine niet leuk meer. Na de wijzigingen aan de vering voor de superfinale ging het rijden een stuk beter. Ik neem het positieve van vandaag mee en ik kijk uit naar de volgende wedstrijden. Ik voel me goed binnen het team en ik werk fijn samen met de mensen rondom mij heen en dat is heel erg belangrijk’’.

 

Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap op het programma Lamezia Terme.

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap MX1 in Alghero:

MX1 manche:

1 Romain Febvre

2 Jeremy van Horebeek

3 Evgeny Bobryshev

4 Max Nagl

5 Gautier Paulin

 

Superfinale:

1 Evgeny Bobryshev

2 Romain Febvre

3 Jeremy van Horebeek

4 Jeffrey Herlings

5 Jose Butron

19 Glenn Coldenhoff

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...