Blog

Glenn Coldenhoff in de top vijf in het Italiaans Kampioenschap in Lamezia Terme

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de tweede wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Lamezia Terme in de top vijf geeindigd. In de MX1 manche kreeg Glenn na een goede start te kampen met opgepompte armen waardoor hij het tempo iets moest laten zakken. Toch bleef hij een strak tempo rijden en kwam op een vierde plaats over de finish. Na wat aanpassingen aan de vering ging het rijden in de superfinale fijner en wist hij op een vijfde plaats over de finish te komen.

 

Het was de eerste keer dat Glenn op het circuit van Lamezia Terme was. Het was een baan met een aantal technische aspecten erin. In de training verkende Glenn eerst rustig het circuit. Naarmate de sessie vorderde begon hij het tempo op te voeren en zette een zesde tijd op de klokken.

 

Ontspannen bereidde hij zich voor op de eerste manche. Hij had een goed spoortje achter het starthek klaar gemaakt en wist een hele goede start te pakken. Gelijk kreeg hij de leiding in handen en heel even wist hij deze positie vast te houden. Echter in de beginfase kwamen Evgeny Bobryshev en Jeremy van Horebeek erlangs en viel Glenn terug naar een derde plaats. Lang wist hij stand te houden op deze positie en ondanks dat hij last kreeg van opgepompte armen wist hij Max Nagl ronde na ronde achter zich te houden. Toen Nagl erlangs kwam, heeft Glenn het resterende deel van de wedstrijd op zijn eigen tempo uitgereden. Wel mocht hij niet teveel verslappen omdat Valentin Guillod achter hem reed maar Glenn hield de Zwitser in de gaten en kwam op een nette vierde plaats over de finish.

 

Tussen de MX1 manche en de superfinale werd de vering aangepast in de hoop dat hij in de superfinale geen harde armen meer zou krijgen. In de superfinale voelde de motor fijner aan en het rijden ging dan ook lekker met de rijder uit Heesch. De hele wedstrijd heeft hij rond de vijfde plaats gereden en dit resulteerde uiteindelijk in een vijfde plaats op de finish.

 

Na twee wedstrijden staat Glenn op een vijfde plaats in het MX1 klassement en bezet hij de zevende plaats in het elite kampioenschap.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het gaat niet zo lekker op dit moment omdat ik last heb van opgepompte armen. Ik kan niet rijden zoals ik dat wil en ook de snelheid is niet goed genoeg. We hebben de laatste twee wedstrijden goed benut op het gebied van het testen van de motor. Vandaag hadden we een mooie baan met een aantal flinke bulten en waves erin en dat was perfect om een aantal dingen met de afstelling van de motor te proberen. We hebben al een aantal grote stappen voorwaarts gezet maar we zijn er nog niet. We hebben nog drie weken tot aan de eerste Grand Prix in Qatar, dus er is nog tijd. We hebben een goede basis en op dit moment is het allemaal finetunen wat er gebeurd. Wel moeten we proberen om het probleem wat de opgepompte armen veroorzaakt, te verhelpen. Ik heb geweldige mensen om mij heen en ik heb vertrouwen in het team. Voor de start van het Grand Prix seizoen zullen we er klaar voor zijn’’.

 

Volgende week zondag staat voor Glenn de laatste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap op het programma in Ottobiano.

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap in Lamezia Terme:

 

MX1 manche:

1 Evgeny Bobryshev

2 Jeremy van Horebeek

3 Max Nagl

4 Glenn Coldenhoff

5 Valentin Guillod

 

Superfinale:

1 Jeremy van Horebeek

2 Evgeny Bobryshev

3 Max Nagl

4 Valentin Guillod

5 Glenn Coldenhoff

 

Tussenstand Italiaans Kampioenschap MX1:

1 Evgeny Bobryshev 200 Pnt

2 Jeremy van Horebeek 200 Pnt

3 Max Nagl 145 Pnt

4 Romain Febvre 120 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 115 Pnt

 

Tussenstand Italiaans Elite Kampioenschap:

1 Evgeny Bobryshev 220 Pnt

2 Jeremy van Horebeek 200 Pnt

3 Max Nagl 120 Pnt

4 Valentin Guillod 101 Pnt

5 Romain Febvre 100 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 82 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...