Blog

Glenn Coldenhoff dicht bij top tien plaats in moeilijke GP van Spanje

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Spaanse Talavera de la Reina tegenslag gekend. In de eerste manche startte hij goed en reed in de top tien toen hij te kampen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

 

‘’Voor de tweede manche was ik er opgebrand om goed te scoren. Jammer genoeg pakte ik toen een slechte start en kwam achter iemand te rijden die ik niet kon passeren. Ik heb het zes ronden lang geprobeerd en toen ik hem eindelijk voorbij was, sloeg de vermoeidheid toe. Ik had geen kracht meer. We nemen het positieve van dit weekend met ons mee en ik weet dat er een aantal banen aan zitten te komen die mij liggen’’: vertelt Glenn Coldenhoff.

 

Met een DNF-11 in de manches eindigde Glenn op een veertiende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tiende plaats staan. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van St. Jean d’Angely in Frankrijk.

 

Daguitslag Grand Prix Spanje:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (2-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (4-3)
4. Clement Desalle (BEL), Kawasaki (3-6)
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (6-5)
14. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (DNF-11)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 385 points
2. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 361
3. Cairoli, 338
4. Nagl, 317
5. Bobryshev, 295
10. Coldenhoff, 156

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...