Blog

Glenn Coldenhoff scoort top tien plaats in Grand Prix van Engeland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin een top tien plaats weten te behalen. Na een slechte start in de eerste manche kwam de rijder uit Heesch in de eerste manche goed terug naar een tiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar helaas kon hij een valpartij voor hem niet meer ontwijken waardoor hijzelf ook ten val kwam. Vele plaatsen gingen hierbij verloren maar Coldenhoff gaf niet op en knokte zich goed terug naar voren. Vanwege de hevige regenval had Glenn slecht zicht en besloot om naar de pits te gaan om een nieuwe bril op te zetten. Na een manche waarin het allemaal een beetje tegen zat, kwam de rijder uit Heesch toch nog op een vijftiende plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’’De zaterdag was goed. Ik had een klein beetje last van opgepompte armen in de kwalificatieheat maar toch wist ik tiende te worden, wat goed genoeg is voor een goede startplaats op dit circuit. In de eerste manche had ik een hele slechte start en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. In de eerste paar ronden ging het lekker en uiteindelijk wist ik Nicholls in de laatste ronde nog te passeren om tiende te worden. In de tweede manche was mijn start beter maar helaas kwam toen Charlier vlak voor mij ten val. Ik moest hierdoor helemaal vanaf een laatste plaats aan een inhaalrace beginnen en moest genoegen nemen met een vijftiende plaats’’.

 

Met een 10-15 in de manches eindigde Glenn op een twaalfde plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet hij na tien wedstrijden de tiende plaats maar heeft slechts een achterstand van elf punten op de achtste man. Aankomend weekend staat alweer de volgende Grand Prix op het programma in het Italiaanse Mantova.

 

Uitslagen Grand Prix van Engeland:
1. Tim Gajser (SLO), Honda (1-1)
2. Max Nagl (GER), Husqvarna (7-2)
3. Gautier Paulin (FRA), Honda (5-3)
4. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda (4-5)
5. Valentin Guillod (SUI), Yamaha (3-7)
12. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (10-15)

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1. Gajser, 482 points
2. Roman Febvre (FRA), Yamaha, 408
3. Cairoli, 403
4. Nagl, 378
5. Bobryshev, 367
10. Coldenhoff, 201

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...