Blog

image

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in Grand Prix van Amerika

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Amerikaanse Grand Prix in Charlotte gereden. De rijder uit Heesch kwam heel dicht bij het podium maar moest met een 6-3 in de manches helaas net genoegen nemen met een vierde plaats.
 

De omstandigheden waren met temperaturen boven de 30 graden bijzonder warm in Charlotte. Het circuit was aangelegd op een speedwaybaan maar gelijk voelde Coldenhoff zich thuis op de baan en wist in de tijdtraining achter Eli Tomac en Tim Gajser een goede derde tijd neer te zetten.

 
Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed sterk en er ontstond een strijdend groepje vanaf de tweede tot aan de vijfde man. Glenn hield Tim Gajser de hele manche goed onder druk maar kon nergens een plaats vinden waar hij de vierde plaats over kon nemen. Dit had tot gevolg dat Clement Desalle aan kon sluiten en tot overmaat van ramp wist die Glenn in de slotfase nog te passeren waardoor hij als zesde over de finish kwam.
 

De tweede manche werd in het donker onder kunstlicht verreden. Glenn pakte een hele goede start en reed in de beginfase sterk op een tweede plaats. Ook toen Eli Tomac er voorbij kwam, wist hij het tempo dusdanig strak te houden dat hij Evgeny Bobryshev geen kans gaf om hem te passeren zodat hij op een goede derde plaats over de finish wist te komen.

 
Met een 6-3 in de manches miste Glenn het podium op 1 punt en eindigde nu als vierde. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan en heeft een voorsprong van tien punten op Clement Desalle. Volgend weekend wordt de laatste wedstrijd verreden in het Amerikaanse Glen Helen.
 

Daguitslag Grand Prix van Amerika:
1 Eli Tomac 50 Pnt
2 Tim Gajser 40 Pnt
3 Jeremy van Horebeek 36 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 35 Pnt
5 Clement Desalle 30 Pnt
 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 693 Pnt
2 Antonio Cairoli 603 Pnt
3 Max Nagl 565 Pnt
4 Romain Febvre 549 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 522 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 382 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...