Blog

Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in Grand Prix van Amerika

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Amerikaanse Grand Prix in Charlotte gereden. De rijder uit Heesch kwam heel dicht bij het podium maar moest met een 6-3 in de manches helaas net genoegen nemen met een vierde plaats.
 

De omstandigheden waren met temperaturen boven de 30 graden bijzonder warm in Charlotte. Het circuit was aangelegd op een speedwaybaan maar gelijk voelde Coldenhoff zich thuis op de baan en wist in de tijdtraining achter Eli Tomac en Tim Gajser een goede derde tijd neer te zetten.

 
Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep aan de wedstrijd kon beginnen. Hij reed sterk en er ontstond een strijdend groepje vanaf de tweede tot aan de vijfde man. Glenn hield Tim Gajser de hele manche goed onder druk maar kon nergens een plaats vinden waar hij de vierde plaats over kon nemen. Dit had tot gevolg dat Clement Desalle aan kon sluiten en tot overmaat van ramp wist die Glenn in de slotfase nog te passeren waardoor hij als zesde over de finish kwam.
 

De tweede manche werd in het donker onder kunstlicht verreden. Glenn pakte een hele goede start en reed in de beginfase sterk op een tweede plaats. Ook toen Eli Tomac er voorbij kwam, wist hij het tempo dusdanig strak te houden dat hij Evgeny Bobryshev geen kans gaf om hem te passeren zodat hij op een goede derde plaats over de finish wist te komen.

 
Met een 6-3 in de manches miste Glenn het podium op 1 punt en eindigde nu als vierde. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan en heeft een voorsprong van tien punten op Clement Desalle. Volgend weekend wordt de laatste wedstrijd verreden in het Amerikaanse Glen Helen.
 

Daguitslag Grand Prix van Amerika:
1 Eli Tomac 50 Pnt
2 Tim Gajser 40 Pnt
3 Jeremy van Horebeek 36 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 35 Pnt
5 Clement Desalle 30 Pnt
 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 693 Pnt
2 Antonio Cairoli 603 Pnt
3 Max Nagl 565 Pnt
4 Romain Febvre 549 Pnt
5 Evgeny Bobryshev 522 Pnt
7 Glenn Coldenhoff 382 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...