Blog

image

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP 2016

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de eindstand om het wereldkampioenschap MXGP op een zevende plaats geeindigd, dit is een positie beter dan vorig jaar. Tijdens de laatste wedstrijd in het Amerikaanse Glen Helen maakte Coldenhoff in de eerste manche indruk door in de beginfase aan de leiding te rijden. Toen Antonio Cairoli hem wist te passeren, maakte hij gelijk een foutje waardoor ook Eli Tomac hem wist te passeren. Coldenhoff werkte verder een sterke wedstrijd af en kwam op een zesde plaats over de finish.

 

In de tweede manche kwam Coldenhoff minder goed uit de start en moest in de bloedhete omstandigheden een inhaalrace rijden. Hij kwam van buiten de top tien terug naar een achtste plaats maar in het tweede deel van de wedstrijd begon hij grote fouten te maken en kwam hierdoor een aantal keren bijna ten val. Glenn besloot om het tempo te laten zaken en zonder blessures op een twaalfde plaats over de finish te komen.

 

Met een 6-12 in de manches eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement. In de eindstand om het wereldkampioenschap is hij op een nette zevende plaats geeindigd.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik voelde me op zaterdag niet echt comfortabel op de baan omdat wij in Europa niet gewend zijn aan zulke snelle banen. We hebben er een nachtje over geslapen en op zondagochtend een paar kleine dingen aangepast aan de motor. Toen ik op de baan kwam, was ik blij want het voelde echt perfect aan. In de eerste manche pakte ik kopstart en gaf alles wat ik in me had in de eerste paar ronden. Ik probeerde aan de leiding te blijven maar het tempo van mijn achtervolgers lag net iets hoger. Ik wist dat wanneer ik ze even zou kunnen volgen, dit goed voor mij zou zijn. In de tweede manche kwam ik helaas een stuk slechter uit de start. Ik had het moeilijk maar werkte me toch terug op naar een achtste plaats. In het midden van de wedstrijd begon ik fouten te maken en kwam ik een aantal keren bijna ten val. Ik moest het tempo laten zakken want anders was ik zeker ten val gekomen. Ik ben zevende geworden in de eindstand en het tweede deel van het seizoen ging echt goed. Ik heb mijzelf flink verbeterd. Ik heb veel vertrouwen opgedaan en ik ben er van overtuigd dat het volgend jaar nog beter is’’.

 

Glenn zal zich nu gaan voorbereiden op de MX des Nations die op 24 en 25 september in het Italiaanse Maggiora verreden zal worden. Glenn zal in deze wedstrijd samen met Jeffrey Herlings en Brian Bogers deel uitmaken van Team Nederland.

 

Daguitslag Grand Prix van Amerika:
1. Eli Tomac (USA), Kawasaki (1-1)
2. Tony Cairoli (ITA), KTM (2-2)
3. Tim Gajser (SLO), Honda (4-3)
4. Max Nagl (GER), Husqvarna (3-4)
5. Gautier Paulin (FRA), Honda (10-5)
6. Glenn Coldenhoff (NED), KTM (6-12)

 

Eindstand Wereld Kampioenschap MXGP
1. Gajser, 731 points
2. Cairoli, 647
3. Nagl, 603
4. Romain Febvre (FRA), Yamaha, 564
5. Evgeny Bobryshev (RUS), Honda, 545
7. Coldenhoff, 406

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...