Blog

Glenn Coldenhoff op het podium in Red Bull Knock Out

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Coldenhoff had zich als doel gesteld om voor het podium te gaan en dit is hem met een derde plaats goed gelukt. ‘’Na de MX des Nations heb ik drie weken rust genomen waardoor ik mijzelf slechts twee weken heb voor kunnen bereiden op deze wedstrijd. In die twee weken heb ik veel met de motor gereden waardoor er minder tijd over bleef om aan mijn conditie te werken. Desalniettemin ben ik tevreden met mijn derde plaats en kunnen we terug kijken op een geslaagde dag,’’ vertelt een vermoeide Glenn Coldenhoff.

 

In de finale had Coldenhoff lang de tweede plaats in handen maar moest deze in het tweede deel van de wedstrijd afstaan aan Nathan Watson. In de slotfase kreeg hij vanuit de pits door dat hij op een veilige derde plaats reed en heeft daarom de wedstrijd zonder onnodige risico’s te nemen uitgereden. Na de anderhalf uur durende kwalificatierace voelde ik in de finale gelijk dat ik een klein beetje vermoeid was. Toch ging het rijden lekker en wist ik lang stand te houden op een tweede plaats. Ik had een mooie strijd met Watson maar ik heb een extra pitstop gedaan waarbij ik zo’n minuut heb verloren. Tegen het einde van de wedstrijd was het lange rechte stuk erg verraderlijk omdat we tegen de zon in keken en we eigenlijk niets meer zagen. Ik heb daardoor besloten om netjes naar de finish te rijden en op safe naar huis te rijden.’’

 

Ondanks de beperkte voorbereiding op de wedstrijd liep de KTM machine als een speer. De motor heeft geen verkeerde klap gemaakt en was er op de momenten dat Glenn hem nodig had. ‘’In de aanloop op deze wedstrijd heeft Jeffrey (Herlings) veel getest en toen ik weer aan het trainen ging, heb ik ook een aantal dingen geprobeerd. De motor was perfect en dat het volledige podium uit KTM motoren bestond, bewijst wel hoe betrouwbaar ze zijn. Het team heeft goed samengewerkt en samen met de teamleden hebben we de juiste strategieën uitgedacht. Ik heb het goed naar mijn zin gehad maar als ik volgend jaar weer mee doe, dan zorg ik dat ik beter voorbereid aan de start kom dan nu het geval was.’’

 

Nu de Red Bull Knock Out erop zit, zal Glenn zich in de winterperiode gaan voorbereiden op het wereldkampioenschap MXGP van 2017.

 

Uitslag Red Bull Knock Out:

1 Jeffrey Herlings 1:52:58.954
2 Nathan Watson 1:55:28.843
3 Glenn Coldenhoff 1:57:26.926
4 Steve Ramon 1:53:12.335
5 Axel van de Sande 1:54:19.371

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstr...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...