Blog

Glenn Coldenhoff laat goede snelheid zien in het Italiaans Kampioenschap

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het Italiaans Kampioenschap in Riola Sardo een goede snelheid laten zien. Toch liep het in de eerste manche nog niet gesmeerd voor de rijder uit Heesch. ‘’Ik zat er niet goed bij na de start en had het daarna moeilijk. Ik had iets last van opgepompte armen en ook was de afstelling van de motor niet helemaal perfect. Ik heb er uitgehaald wat er in zat en dit was een achtste positie,’’ waren de teleurgestelde woorden van Glenn na de eerste manche.

 

Glenn was niet tevreden over zijn resultaat van in de eerste manche en was er dan ook opgebrand om het in de superfinale beter te doen. Tussen de manches was de afstelling van de vering aangepast en dit pakte super uit. Nadat hij wederom niet heel goed weg kwam bij de start, begon hij aan een geweldige inhaalrace. Met een goed ritme en een fijn sturende KTM machine kwam hij in het sterke deelnemersveld helemaal terug naar een vijfde plaats.

 

Volgende week zondag gaat het Italiaans Kampioenschap verder op het circuit van Malagrotta, dit is het thuiscircuit van het Red Bull KTM Factory team waar Glenn voor rijdt. ‘’Ik denk dat ik op die baan al wel een miljoen ronden heb gereden. Het is een harde, moeilijke baan en ook het afstellen van je motor is hier niet makkelijk. Ik voel me daar normaal goed thuis op het circuit en ik kijk er dan ook naar uit om daar verder te werken aan mijn vorm.’’

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap Riola Sardo:

MX1 manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Romain Febvre
5 Evgeny Bobryshev
8 Glenn Coldenhoff

 

Elite manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Evgeny Bobryshev
5 Glenn Coldenhoff

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstr...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...