Blog

Zieke Glenn Coldenhoff verrast zichzelf in Malagrotta

  |   geen categorie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is vandaag in Malagrotta tijdens de tweede ronde om het Italiaans kampioenschap sterk voor de dag gekomen. In de eerste manche werd Glenn zesde en hij scoorde een vierde plaats in de superfinale nadat hij hier lange tijd aan de leiding had gereden.

 

Toch was het lange tijd onzeker of de crosser uit Heesch überhaupt aan de start zou verschijnen in Malagrotta. ‘’Ik ben de hele week heel erg ziek geweest en wist lange tijd niet of ik wel zou starten,’’ aldus Glenn. ‘’Ik had last van griep en vooral van mijn neus en keel maar gelukkig konden we toch rijden’’.

 

Over de wedstrijd kon Glenn dan ook niet anders dan tevreden zijn. ‘’In de superfinale maakte Antonio een fout waardoor ik hem kon passeren. Daarna kon ik zelfs uitlopen en een voorsprong opbouwen, maar richting het einde van de wedstrijd voelde ik gewoon dat ik niet fit was en leegliep’’.

 

Genoeg positieve punten om mee te nemen naar de derde en laatste ronde om het Italiaans Kampioenschap die volgende week wordt verreden in Ottobiano. Dit is een zandbaan die Glenn op het lijf geschreven is. ‘’Eerst ga ik terug naar Nederland en om daar de komende week aan te sterken en ik hoop daar nog een aantal motortrainingen te kunnen doen’’ de Red Bull KTM rijder vervolgt ‘’Ik heb dit weekend laten zien dat de snelheid er is om vooraan mee te doen. Dus ik kijk met vertrouwen vooruit naar de komende wedstrijden’’.

 

Uitslagen Italiaans Kampioenschap in Malagrotta:

MX1 manche:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Tim Gajser
4 Romain Febvre
5 Evgeny Bobryshev
6 Glenn Coldenhoff

 

Superfinale:
1 Antonio Cairoli
2 Jeremy van Horebeek
3 Romain Febvre
4 Glenn Coldenhoff
5 Tim Gajser

Related Post:

Glenn Coldenhoff blessure update Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team die vorige week vrijdag tijdens een training op het circuit van Lommel hard ten val kwam en hierbij een breuk opliep in zijn pols en compressiebreu...
Meer duidelijkheid over de blessures van Glenn Coldenhoff Er is meer duidelijkheid over de opgelopen verwondingen van Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team. In zijn rug zijn geen breuken vastgesteld en gelukkig hoeft hij hier niet aan geoperee...
Glenn Coldenhoff tweede in Red Bull Knock Out Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de Red Bull Knock Out in Scheveningen op het podium geeindigd. Na lang aan de leiding te hebben gereden kwam hij in de tweede helft van de wedstr...
Team Nederland opnieuw op het podium in MX of Nations in Amerika Team Nederland is in de MX of Nations in het Amerikaanse Red Bud op een derde plaats geeindigd. Het team kende tegenslag omdat Calvin Vlaanderen vanwege een oogblessure op moest geven. Jeffrey Herling...
Pijnlijke vinger houdt Glenn Coldenhoff aan de kant in int.wedstrijd in Lacapelle Marival Na zijn ijzersterke optreden in de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park hoopte Glenn Coldenhoff verlost te zijn van zijn vingerblessure die hij in de week voor de eerste wedstrijd om ...