Blog

168712_Tony Cairoli _ Glenn Coldenhoff KTM 450 SX-F Losail 2017

Glenn Coldenhoff begint het wereldkampioenschap in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Red Bull KTM-rijder Glenn Coldenhoff is tijdens de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in top tien geeindigd. De eerste manche begon dramatisch voor Glenn want door twee valpartijen in de eerste ronde raakte hij gelijk al achterop en moest een inhaalrace rijden. Knokkend voor iedere meter kwam hij toch nog terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche zat hij er vele malen beter bij na de start en wist hij na een constante wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen.

 

Het weekend van Glenn begon goed met een derde tijd in de tijdtraining. Helaas kon hij zijn goede rijden niet tot een goed resultaat brengen in de kwalificatieheat want door een valpartij bij de start moest hij zich van achter naar voren knokken. Netjes rijdend, sleepte Coldenhoff er nog een dertiende plaats uit en begon aan de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag!

 

In de eerste manche kwam hij in het begin van de wedstrijd tot twee keer toe ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. “The Hoff” gaf niet op en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen goed te maken en scoorde met een vijftiende plaats toch nog zes belangrijke WK punten.

 

In de tweede manche zat Coldenhoff er bij de start een stuk beter bij en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Tijdens de tweede ronde werd hij gepasseerd door Evgeny Bobryshev en viel terug naar een achtste plaats. Hier wist hij zich de rest van de manche staande te houden en kwam op een nette achtste plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’ In de eerste manche wilde ik te snel plaatsen goed maken waardoor ik in de eerste ronde twee keer ten val kwam. Dat was stom van mij, ik wilde te snel de achterstand goed maken. Ik had beter eerst weer in mijn ritme moeten komen. De achtste plaats in de tweede manche is niet verkeerd, weer een top-tien-plaats.”

 

Met een 13-9 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat alweer de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Indonesie.

 

Daguitslag MXGP Qatar:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 32 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 19 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...