Blog

Glenn Coldenhoff begint het wereldkampioenschap in de top tien in Qatar

  |   MXGP

Red Bull KTM-rijder Glenn Coldenhoff is tijdens de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Qatar in top tien geeindigd. De eerste manche begon dramatisch voor Glenn want door twee valpartijen in de eerste ronde raakte hij gelijk al achterop en moest een inhaalrace rijden. Knokkend voor iedere meter kwam hij toch nog terug naar een vijftiende plaats. In de tweede manche zat hij er vele malen beter bij na de start en wist hij na een constante wedstrijd op een achtste plaats over de finish te komen.

 

Het weekend van Glenn begon goed met een derde tijd in de tijdtraining. Helaas kon hij zijn goede rijden niet tot een goed resultaat brengen in de kwalificatieheat want door een valpartij bij de start moest hij zich van achter naar voren knokken. Netjes rijdend, sleepte Coldenhoff er nog een dertiende plaats uit en begon aan de voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag!

 

In de eerste manche kwam hij in het begin van de wedstrijd tot twee keer toe ten val waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest komen. “The Hoff” gaf niet op en wist gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen goed te maken en scoorde met een vijftiende plaats toch nog zes belangrijke WK punten.

 

In de tweede manche zat Coldenhoff er bij de start een stuk beter bij en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Tijdens de tweede ronde werd hij gepasseerd door Evgeny Bobryshev en viel terug naar een achtste plaats. Hier wist hij zich de rest van de manche staande te houden en kwam op een nette achtste plaats over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’ In de eerste manche wilde ik te snel plaatsen goed maken waardoor ik in de eerste ronde twee keer ten val kwam. Dat was stom van mij, ik wilde te snel de achterstand goed maken. Ik had beter eerst weer in mijn ritme moeten komen. De achtste plaats in de tweede manche is niet verkeerd, weer een top-tien-plaats.”

 

Met een 13-9 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. Volgend weekend staat alweer de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in Indonesie.

 

Daguitslag MXGP Qatar:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Tim Gajser 42 Pnt
3 Clement Desalle 40 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 32 Pnt
5 Romain Febvre 31 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 19 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...