Blog

Glenn Coldenhoff pakt top tien plaats in de Grand Prix van Trentino

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam de rijder uit Heesch na een slechte start niet verder dan een zeventiende plaats. In de tweede manche was zijn start beter maar kon hij het tempo van de kopmannen niet volgen en besloot daarom om zijn eigen wedstrijd te rijden. Hierdoor moest hij gedurende de wedstrijd verschillende plaatsen prijsgeven maar wist er wel een tiende plaats uit te halen.

 

Op het landelijk gelegen circuit van Pietramurata stond de eerste Europese Grand Prix van het seizoen op het programma. Dit betekende voor het eerst dit seizoen een goed gevuld starthek in de MXGP klasse. De baan in Trentino staat bekend om zijn harde ondergrond en dat het daar moeilijk is om in te halen.

 

Glenn, die hersteld is van zijn schouderblessure die hij twee geleden opliep tijdens de Grand Prix in Mexico, kende een matige start in de eerste manche. Na de eerste ronde kwam Glenn door op een zestiende plaats. Geruime tijd reed hij in de buurt van Jeffrey Herlings totdat hij achter de Est Tanel Leok terecht kwam. Omdat het moeilijk was om in te halen lukte het Glenn niet om zijn KTM voorbij de Husqvarna-rijder te sturen en moest daarom genoegen nemen met een zeventiende plaats.

 

In de tweede manche kende Glenn een betere start en kwam binnen de top vijf door de eerst bocht. Omdat het tempo aan de hoge kant lag, besloot Glenn om zijn eigen wedstrijd te rijden, wat resulteerde in een solide tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: “We hadden zaterdag wat problemen, maar na wat veranderingen voelde het al een stuk beter. In de kwalificatieheat had ik nog een probleem wat me ietwat zorgen baarde maar toch was ik hoopvol voor de manches omdat ik weet dat mijn starts goed zijn. In de eerste manche moest ik de koppeling er nog een keer bij pakken waardoor ik niet erg goed weg kwam. Ik voelde me ook niet echt fijn in de eerste manche en kon niet doen wat ik normaal kan. Ik was enorm aan het knokken maar zat lange tijd vast achter Tanel Leok. Hierdoor kwam ik als zeventiende over de finish en was hierdoor echt teleur gesteld. In de tweede manche was mijn start veel beter en begon ik in de top vier. Helaas had ik niet de snelheid die de topjongens hadden; ik had het gewoon net niet. Tien is een redelijke uitslag maar toch ben ik wel teleurgesteld.”

 

In het dagklassement eindigde Glenn op een veertiende plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij na vijf wedstrijden op een dertiende plaats. Volgend weekend staat voor Glenn zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard op het programma.

 

Daguitslag Grand Prix van Italie:
1 Antonio Cairoli 47 Pnt
2 Tim Gajser 45 Pnt
3 Arnaud Tonus 36 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 34 Pnt
5 Gautier Paulin 33 Pnt
14 Glenn Coldenhoff 15 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 201 Pnt
2 Antonio Cairoli 183 Pnt
3 Clement Desalle 151 Pnt
4 Evgeny Bobryshev 145 Pnt
5 Gautier Paulin 145 Pnt
13 Glenn Coldenhoff 77 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...