Blog

Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.

 

In de eerste manche kampte Glenn met opgepompte armen, maakte teveel fouten en kwam daardoor niet verder dan een elfde plaats. In de tweede manche liet hij zien dat het met zijn snelheid goed zit en reed hij lang op een vierde plaats. Door de vermoeidheid moest hij het tempo in het tweede deel van de wedstrijd iets laten zakken en finishte uiteindelijk als achtste.

 

De baan in Ernee is een typisch Frans circuit met veel hoogteverschillen, afhangende bochten en een harde gladde ondergrond. Glenn liet op zaterdag zien dat hij zijn draai goed gevonden had op het circuit en reed in de kwalificatieheat tot in de slotfase op een derde plaats. In de laatste ronde moest hij in het heetst van de strijd nog een plaats prijsgeven en kwam na een sterk gereden wedstrijd als vierde over de finish.

 

In de eerste manche pakte Glenn een goede start en kon rond de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase van de wedstrijd wist hij zich goed stand te houden op een zesde/zevende plaats maar omdat hij iets last kreeg van harde onderarmen begon hij wat foutjes te maken. Glenn probeerde het tempo strak te houden maar dit lukte niet en moest daardoor in de tweede helft van de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven, om uiteindelijk op een elfde plaats over de finish te komen.

 

Tussen de manches herstelde Glenn zich goed en was er klaar voor om in de tweede manche op jacht te gaan naar de punten. Hij kende opnieuw een hele sterke beginfase waarin hij zich vanaf een zesde plaats op wist te werken naar een derde positie. Lang wist hij stand te houden op een vierde plaats maar toen door het hoge tempo de vermoeidheid iets toe begon te slaan, moest hij een aantal rijders laten passeren en werd op een achtste plaats afgevlagd.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’De resultaten van vandaag waren net iets minder goed dan gisteren. In de eerste manche had ik last van opgepompte armen en daardoor moest ik het tempo iets laten zakken. Ik maakte teveel fouten en ook mijn snelheid was niet goed. In de tweede manche heb ik laten zien dat ik de snelheid heb om van een zesde naar een derde plaats te rijden. Ik moet alleen wat constanter worden en proberen om dat tempo vast te blijven houden, al is dat niet makkelijk. In de tweede manche begon ik wat moe te worden en daarom wisten een aantal rijders mij te passeren. Een 11-8 zijn niet de resultaten waarvoor we werken maar we komen dichter bij ons doel.’’

 

Met een 11-8 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement en blijft op een tiende plaats staan in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken zal hij starten in de volgende Grand Prix in Orlyonok, Rusland.

 

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Clement Desalle 43 Pnt
2 Antonio Cairoli 42 Pnt
3 Gautier Paulin 37 Pnt
4 Max Nagl 37 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 35 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 347 Pnt
2 Gautier Paulin 297 Pnt
3 Clement Desalle 289 Pnt
4 Tim Gajser 261 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 261 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 176 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...