Blog

Glenn Coldenhoff in de top tien in verraderlijke Grand Prix van Frankrijk

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Ernee in de top tien geeindigd.

 

In de eerste manche kampte Glenn met opgepompte armen, maakte teveel fouten en kwam daardoor niet verder dan een elfde plaats. In de tweede manche liet hij zien dat het met zijn snelheid goed zit en reed hij lang op een vierde plaats. Door de vermoeidheid moest hij het tempo in het tweede deel van de wedstrijd iets laten zakken en finishte uiteindelijk als achtste.

 

De baan in Ernee is een typisch Frans circuit met veel hoogteverschillen, afhangende bochten en een harde gladde ondergrond. Glenn liet op zaterdag zien dat hij zijn draai goed gevonden had op het circuit en reed in de kwalificatieheat tot in de slotfase op een derde plaats. In de laatste ronde moest hij in het heetst van de strijd nog een plaats prijsgeven en kwam na een sterk gereden wedstrijd als vierde over de finish.

 

In de eerste manche pakte Glenn een goede start en kon rond de top vijf aan de wedstrijd beginnen. In de beginfase van de wedstrijd wist hij zich goed stand te houden op een zesde/zevende plaats maar omdat hij iets last kreeg van harde onderarmen begon hij wat foutjes te maken. Glenn probeerde het tempo strak te houden maar dit lukte niet en moest daardoor in de tweede helft van de wedstrijd een aantal plaatsen prijsgeven, om uiteindelijk op een elfde plaats over de finish te komen.

 

Tussen de manches herstelde Glenn zich goed en was er klaar voor om in de tweede manche op jacht te gaan naar de punten. Hij kende opnieuw een hele sterke beginfase waarin hij zich vanaf een zesde plaats op wist te werken naar een derde positie. Lang wist hij stand te houden op een vierde plaats maar toen door het hoge tempo de vermoeidheid iets toe begon te slaan, moest hij een aantal rijders laten passeren en werd op een achtste plaats afgevlagd.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’De resultaten van vandaag waren net iets minder goed dan gisteren. In de eerste manche had ik last van opgepompte armen en daardoor moest ik het tempo iets laten zakken. Ik maakte teveel fouten en ook mijn snelheid was niet goed. In de tweede manche heb ik laten zien dat ik de snelheid heb om van een zesde naar een derde plaats te rijden. Ik moet alleen wat constanter worden en proberen om dat tempo vast te blijven houden, al is dat niet makkelijk. In de tweede manche begon ik wat moe te worden en daarom wisten een aantal rijders mij te passeren. Een 11-8 zijn niet de resultaten waarvoor we werken maar we komen dichter bij ons doel.’’

 

Met een 11-8 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement en blijft op een tiende plaats staan in de tussenstand om het wereldkampioenschap. Over twee weken zal hij starten in de volgende Grand Prix in Orlyonok, Rusland.

 

Daguitslag MXGP Frankrijk:
1 Clement Desalle 43 Pnt
2 Antonio Cairoli 42 Pnt
3 Gautier Paulin 37 Pnt
4 Max Nagl 37 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 35 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 347 Pnt
2 Gautier Paulin 297 Pnt
3 Clement Desalle 289 Pnt
4 Tim Gajser 261 Pnt
5 Jeremy van Horebeek 261 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 176 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...