Blog

IMG_4224

Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeilijke beginfase van de eerste manche want na een slechte start en een valpartij in de eerste ronde moest hij een inhaalrace rijden. In de modderige omstandigheden probeerde hij zo min mogelijk fouten te maken en slaagde erin om nog terug te komen naar een twaalfde plaats.

 

In de tweede manche startte hij vanaf een andere positie en dit pakte beter uit. Hij zat er goed bij met de start en had al snel een goed ritme in handen. Een aantal keren wist hij een rijder te passeren maar in het heetst van de strijd verloor hij ook wel eens een positie. Coldenhoff werkte in de verraderlijke omstandigheden een constante wedstrijd af en wist op een goede zesde plaats over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Voor iedereen was het circuit nieuw en daarom heb ik in de trainingen heel veel ronden gereden om aan de baan te wennen. Op zondagochtend viel er veel regen waardoor de baanomstandigheden helemaal anders werden. De eerste manche was erg vreemd. Bij de start had ik wielspin en vervolgens viel ik ook nog in de eerste ronde. Vanaf toen wist ik dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar ik heb de motor overeind weten te houden en probeerde zo min mogelijk fouten te maken. Dit zorgde ervoor dat ik nog twaalfde werd. In de tweede manche besloot ik om vanaf de buitenzijde te starten. Ik had veel minder wielspin en pakte een betere start. Ik kon een aantal rijders passeren, een paar wisten mij terug te pakken, maar ik was best blij om in deze omstandigheden als zesde te finishen. Ik zal nu hard gaan werken voor de volgende Grand Prix in Italie.’’

 

Met een 12-6 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP bezet Coldenhoff na tien wedstrijden de elfde plaats.

 

Op 25 juni wordt de volgende Grand Prix verreden in het Italiaanse Ottobiano.

 

Daguitslag MXGP Rusland:

1 Clement Desalle 45 Pnt
2 Jeffrey Herlings 38 Pnt
3 Gautier Paulin 36 Pnt
4 Max Anstie 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 34 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 381 Pnt
2 Clement Desalle 334 Pnt
3 Gautier Paulin 333 Pnt
4 Jeffrey Herlings 291 Pnt
5 Tim Gajser 261 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 200 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...