Blog

Glenn Coldenhoff scoort zesde plaats in MXGP in Rusland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok een zesde plaats weten te behalen. Coldenhoff kende een moeilijke beginfase van de eerste manche want na een slechte start en een valpartij in de eerste ronde moest hij een inhaalrace rijden. In de modderige omstandigheden probeerde hij zo min mogelijk fouten te maken en slaagde erin om nog terug te komen naar een twaalfde plaats.

 

In de tweede manche startte hij vanaf een andere positie en dit pakte beter uit. Hij zat er goed bij met de start en had al snel een goed ritme in handen. Een aantal keren wist hij een rijder te passeren maar in het heetst van de strijd verloor hij ook wel eens een positie. Coldenhoff werkte in de verraderlijke omstandigheden een constante wedstrijd af en wist op een goede zesde plaats over de finish te komen.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Voor iedereen was het circuit nieuw en daarom heb ik in de trainingen heel veel ronden gereden om aan de baan te wennen. Op zondagochtend viel er veel regen waardoor de baanomstandigheden helemaal anders werden. De eerste manche was erg vreemd. Bij de start had ik wielspin en vervolgens viel ik ook nog in de eerste ronde. Vanaf toen wist ik dat het een moeilijke wedstrijd zou worden maar ik heb de motor overeind weten te houden en probeerde zo min mogelijk fouten te maken. Dit zorgde ervoor dat ik nog twaalfde werd. In de tweede manche besloot ik om vanaf de buitenzijde te starten. Ik had veel minder wielspin en pakte een betere start. Ik kon een aantal rijders passeren, een paar wisten mij terug te pakken, maar ik was best blij om in deze omstandigheden als zesde te finishen. Ik zal nu hard gaan werken voor de volgende Grand Prix in Italie.’’

 

Met een 12-6 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap MXGP bezet Coldenhoff na tien wedstrijden de elfde plaats.

 

Op 25 juni wordt de volgende Grand Prix verreden in het Italiaanse Ottobiano.

 

Daguitslag MXGP Rusland:

1 Clement Desalle 45 Pnt
2 Jeffrey Herlings 38 Pnt
3 Gautier Paulin 36 Pnt
4 Max Anstie 34 Pnt
5 Antonio Cairoli 34 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 381 Pnt
2 Clement Desalle 334 Pnt
3 Gautier Paulin 333 Pnt
4 Jeffrey Herlings 291 Pnt
5 Tim Gajser 261 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 200 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...