Blog

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de eerste manche tot in de slotfase op een vijfde plaats maar verloor toen nog een positie en finishte als zesde. In de tweede manche kwam hij tijdens zijn opmars ten val waardoor hij uiteindelijk moegestreden als dertiende over de finish kwam.

 

Op zaterdag had Glenn het goed naar zijn zin op het circuit. Hij zat er qua tijden goed bij en dit gaf hem vertrouwen. Wel was al snel duidelijk dat het een zwaar weekend zou gaan worden omdat de temperaturen ruim boven de dertig graden lagen. Na een zevende tijd in de tijdtraining kwalificeerde Glenn zich als zesde in de kwalificatieheat en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de manches op zondag.

 

In de eerste manche zat Glenn er goed bij na de start en had hij al snel een goed ritme in handen. In de eerste paar ronden wist hij verschillende rijders te passeren en stootte door naar een vierde plaats. In het heetst van de strijd werd hij teruggepakt door Tim Gajser maar hield vervolgens lang stand op een vijfde plaats. Net na het midden van de wedstrijd kwam Romain Febvre erlangs maar Glenn bleef knokken voor wat hij waard was en wist in de slotfase Tim Gajser terug te pakken en nam de vijfde plaats terug in handen. In het heetst van de strijd moest hij helaas Max Anstie nog laten passeren waardoor hij moegestreden op een zesde plaats over de finish kwam.

 

In de bloedhete omstandigheden pakte hij in de tweede manche een minder goede start en kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Coldenhoff bouwde zijn wedstrijd rustig op en nam na een aantal ronden de zevende plaats in handen. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een veertiende plaats. Glenn had even tijd nodig om te herstellen en ging vervolgens de strijd aan met Tim Gajser. Dit gevecht duurde tot aan de finish. Glenn wist hem even te passeren maar helaas kon hij hem er niet achter houden en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.

 

Met een 6-13 in de manches eindigde Coldenhoff op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een elfde plaats staan. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

 

Daguitslag MXGP Italië:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Max Nagl 32 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 431 Pnt
2 Gautier Paulin 364 Pnt
3 Clement Desalle 361 Pnt
4 Jeffrey Herlings 335 Pnt
5 Tim Gajser 282 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 223 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...