Blog

184167_Coldenhoff_MXGP_2017_R11_RX_1523

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in MXGP van Lombardije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory Team is in de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Ottobiano dicht bij een top vijf plaats gekomen. Coldenhoff reed in de eerste manche tot in de slotfase op een vijfde plaats maar verloor toen nog een positie en finishte als zesde. In de tweede manche kwam hij tijdens zijn opmars ten val waardoor hij uiteindelijk moegestreden als dertiende over de finish kwam.

 

Op zaterdag had Glenn het goed naar zijn zin op het circuit. Hij zat er qua tijden goed bij en dit gaf hem vertrouwen. Wel was al snel duidelijk dat het een zwaar weekend zou gaan worden omdat de temperaturen ruim boven de dertig graden lagen. Na een zevende tijd in de tijdtraining kwalificeerde Glenn zich als zesde in de kwalificatieheat en verzekerde zich hiermee van een ideale startplaats voor in de manches op zondag.

 

In de eerste manche zat Glenn er goed bij na de start en had hij al snel een goed ritme in handen. In de eerste paar ronden wist hij verschillende rijders te passeren en stootte door naar een vierde plaats. In het heetst van de strijd werd hij teruggepakt door Tim Gajser maar hield vervolgens lang stand op een vijfde plaats. Net na het midden van de wedstrijd kwam Romain Febvre erlangs maar Glenn bleef knokken voor wat hij waard was en wist in de slotfase Tim Gajser terug te pakken en nam de vijfde plaats terug in handen. In het heetst van de strijd moest hij helaas Max Anstie nog laten passeren waardoor hij moegestreden op een zesde plaats over de finish kwam.

 

In de bloedhete omstandigheden pakte hij in de tweede manche een minder goede start en kon hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Coldenhoff bouwde zijn wedstrijd rustig op en nam na een aantal ronden de zevende plaats in handen. Helaas werd zijn opmars onderbroken door een valpartij waardoor hij helemaal teruggeslagen werd naar een veertiende plaats. Glenn had even tijd nodig om te herstellen en ging vervolgens de strijd aan met Tim Gajser. Dit gevecht duurde tot aan de finish. Glenn wist hem even te passeren maar helaas kon hij hem er niet achter houden en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.

 

Met een 6-13 in de manches eindigde Coldenhoff op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een elfde plaats staan. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Portugese Agueda.

 

Daguitslag MXGP Italië:
1 Antonio Cairoli 50 Pnt
2 Jeffrey Herlings 44 Pnt
3 Max Anstie 36 Pnt
4 Romain Febvre 33 Pnt
5 Max Nagl 32 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 23 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 431 Pnt
2 Gautier Paulin 364 Pnt
3 Clement Desalle 361 Pnt
4 Jeffrey Herlings 335 Pnt
5 Tim Gajser 282 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 223 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...
Glenn Coldenhoff ondanks tegenslag in de top tien in GP van Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is tijdens de MXGP van Nederland tiende geworden. Na een goede eerste manche waarin Glenn zesde werd, zette een val bij de start van de tweede manche...
Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omsta...