Blog

Glenn Coldenhoff in de top tien in MXGP in Loket

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Loket, Tsjechie in de top tien geeindigd. In zowel de eerste als de tweede manche kwam de crosser uit Heesch op een elfde plaats over de finish en werd hiermee negende in het dagklassement.

 
De dertiende ronde van het wereldkampioenschap MXGP werd verreden op het traditionele circuit van Loket in Tsjechië. Een circuit met natuurlijke hoogteverschillen en een verraderlijke harde ondergrond met zeer veel technische elementen erin.

 
In de kwalificatie op zaterdag pakte Glenn een zeer goede start en kon op een vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de wedstrijd wist hij de vierde plaats over te nemen en deze hield hij vast tot in de laatste ronde. Toen zag hij Jeffrey Herlings voorbij komen en werd na een sterk gereden heat als vijfde afgevlagd, een uitslag dat vertrouwen opleverde voor de zondag.

 
De eerste manche begon met een tegenslag want gelijk na de start liet hij de motor afslaan waardoor hij op dit lastige circuit een inhaalrace moest rijden. Nadat hij net binnen de top twintig uit de eerste ronde kwam, wist hij met een constant tempo nog veel plaatsen goed te maken en kwam op een elfde plaats over de finish.

 
De start van de tweede manche was beter maar nu reed hij achter Arnaud Tonus die een fout maakte. Omdat Glenn geen kant meer op kon, verloor hij ook zo’n zes plaatsen. Opnieuw moest hij van ver komen maar kwam steeds verder terug naar voren. In de laatste ronde deed Glenn nog een laatste uiterste inspanning met als resultaat dat hij Max Anstie wist te passeren en als elfde over de finish kwam.

 
Tweemaal een elfde plaats in de manches betekende in het dagklassement een negende plaats. In het wereldkampioenschap staat hij momenteel op de elfde plaats met 264 punten. De veertiende wedstrijd voor het wereldkampioenschap MXGP wordt op 5 en 6 augustus verreden in het zware zand van Lommel, België.

 
Glenn Coldenhoff: “Het was eigenlijk best een goed weekend. In de eerste manche weet ik eigenlijk niet precies wat er gebeurde maar ik remde de motor meteen na de start dood, en op een baan als deze weet je dat inhalen moeilijk is. Daarom was ik best tevreden met de elfde plaats. In de tweede manche viel het hek pas laat en was ik één van de eerste die reageerde. In de eerste ronde zat ik alleen achter Tonus die de fout in ging en dat koste mij enkele plaatsen. Dan weet je dat je ook in deze manche een goed resultaat kunt vergeten. Ik bleef druk houden en ging er de hele manche tegenaan en zo kon ik in de laatste ronde zelfs Anstie nog pakken. 11-11 en negende totaal is een top tien resultaat maar dat is niet waar ik keihard voor werk. Ik wil echt meer dan dit.”

 
Daguitslag MXGP in Loket:
1 Antonio Cairoli 45 Pnt
2 Clement Desalle 44 Pnt
3 Tim Gajser 43 Pnt
4 Jeffrey Herlings 36 Pnt
5 Gautier Paulin 34 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 20 Pnt

 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 523 Pnt
2 Clement Desalle 431 Pnt
3 Jeffrey Herlings 418 Pnt
4 Gautier Paulin 417 Pnt
5 Tim Gajser 353 Pnt
11 Glenn Coldenhoff 264 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...