Blog

Glenn Coldenhoff sterk derde in de Grand Prix van Belgie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van België op het podium geëindigd. In de eerste manche reed Coldenhoff lang aan de leiding en wist op een goede derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche kwam hij vanaf een zevende plaats terug naar een vierde positie en verzekerde zich hiermee van zijn tweede podiumplaats van dit seizoen.

 

Op zaterdag waren de weersomstandigheden wisselend met van tijd tot tijd regen waardoor de circuitomstandigheden flink veranderden. Glenn was gretig en begon aan het weekend met een derde tijd in de vrije training. Na de vrije training begon het hard te regenen waardoor de baan bijzonder modderig was in de tijdtraining. Ook in de modder kwam hij goed uit de voeten en klokte een vijfde tijd. In de kwalificatieheat kwam hij matig uit de start en begon rond de tiende plaats aan de wedstrijd. Het tempo lag hoog en het was moeilijk om plaatsen winst te boeken. Glenn bleef druk uitoefenen op de rijders voor hem en wist zich als zevende te kwalificeren voor de wedstrijd.

 

De omstandigheden waren vele malen beter op zondag. Glenn was er klaar voor en pakte in de eerste manche een hele goede start. Op een tweede plaats achter Antonio Cairoli kwam hij uit de tweede bocht en ging gelijk in de aanval. Tijdens de eerste ronde nam hij de koppositie in handen en wist deze in de eerste helft van de wedstrijd goed vast te houden. In het midden van de wedstrijd wisten Jeffrey Herlings en Antonio Cairoli hem te passeren waardoor hij terug viel naar een derde plaats. Door een valpartij van Cairoli kreeg hij nog heel even de tweede plaats in handen maar na een sterk gereden wedstrijd finishte hij uiteindelijk als derde.

 

Tussen de manches nam Glenn zijn rust om goed hersteld aan de start van de tweede manche te verschijnen. Toen het starthek viel kon hij in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Binnen een aantal ronden had hij zich op weten te werken naar een vijfde plaats en zette de aanval in op Clement Desalle. Met nog een aantal ronden te gaan wist hij hem te passeren en nam de vierde plaats over. Glenn hield het tempo strak tot aan de finish en wist op een mooie vierde plaats over de finish te komen.

 

Met een 3-4 in de manches pakte Glenn zijn tweede podiumplaats van dit seizoen. Dankzij dit goede resultaat is hij in de tussenstand opgeklommen naar een tiende plaats. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder op het circuit van Frauenfeld in Zwitserland.

 

Daguitslag MXGP in Lommel:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Antonio Cairoli 44 Pnt
3 Glenn Coldenhoff 38 Pnt
4 Clement Desalle 31 Pnt
5 Gautier Paulin 29 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 567 Pnt
2 Jeffrey Herlings 468 Pnt
3 Clement Desalle 462 Pnt
4 Gautier Paulin 446 Pnt
5 Tim Gajser 376 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 302 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Lombardije Op ondergrond waarop Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team zich normaal altijd goed thuis voelt, had hij het dit weekend tijdens de elfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaan...
Sterk rijdende Glenn Coldenhoff zesde in Grand Prix van Frankrijk Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de tiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Franse St. Jean d’Angely op een zesde plaats geeindigd. In de eerste manche reed Col...
Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kw...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff met zevende plaats in MXGP Duitsland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Duitsland op een zevende plaats geëindigd. In de eerste manche ging de start niet volgens plan maar toch wist hij als negende...
Glenn Coldenhoff scoort constant in MXGP Letland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de zevende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Letland constant gescoord. De crosser uit Heesch wist achtste te worden in de eerste...