Blog

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in Grand Prix van Zweden

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de zestiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Zweden op een vijfde plaats geëindigd. In de eerste manche reed Glenn een aantal ronden op een tweede plaats en kwam op een sterke vijfde plaats over de finish. Ook in de tweede manche werkte de crosser uit Heesch een constante wedstrijd af waarin hij opnieuw als vijfde over de finish wist te komen.

 

Na een jaar afwezigheid keerde het Grand Prix circus terug naar Uddevalla. De zaterdag begon moeizaam voor Glenn nadat hij in de vrije training ten val kwam en zijn schouder blesseerde. Dit was nog niet alles want Glenn kwam in de kwalificatieheat opnieuw ten val toen hij de gevallen Jeremy van Horebeek niet meer kon ontwijken. Ondanks dit wist hij zich toch nog als vijftiende te kwalificeren en hoopte op twee goede starts in de manches op zondag.

 

Ondanks zijn mindere startpositie kwam hij in de eerste manche zeer goed weg bij de start en dook binnen de top vijf de eerste bocht in. Meteen wist Glenn goed door te drukken en klom op naar een tweede plaats achter Tim Gajser. Helaas kostte het hoge tempo aan de kop hem iets teveel krachten waardoor hij in de slotfase iets gas terug moest nemen. Toch wist hij de schade te beperken en de manche op een nette vijfde plaats af te sluiten.

 

Met vertrouwen stond hij achter het starthek voor de tweede manche. Hij zat er opnieuw goed bij na de start en nam al snel de zesde plaats in handen. Met een goed tempo wist hij door te stoten naar de vierde positie. Helaas moest hij in de slotfase nog wel een plaats prijsgeven maar door opnieuw sterk te blijven rijden kwam de Red Bull KTM-rijder wederom als vijfde over de finish.

 

“Dit waren twee goede manches, en eigenlijk was de tweede manche het beste want toen kon ik constant mijn tempo vasthouden. In beide manches kwam ik met een goed resultaat over de finish en eigenlijk zijn dit de weekenden die ik elke wedstrijd moet hebben,” aldus een tevreden Glenn Coldenhoff.

 

Over twee weken is de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap welke wordt verreden op het circuit van Jacksonville, een circuit dat voor alle rijders in het WK nieuw terrein is. “Ik heb sommige video’s gezien van het circuit en het ziet er echt uit als een mooie baan. Ik heb er enorm veel zin in, vooral door mijn laatste drie Grand Prix wedstrijden. Ik heb mijn ritme eindelijk gevonden en ik kijk daarom ook enorm uit naar de laatste drie Grand Prix’s van het seizoen. Zelfs een zevende plaats in de eindstand is nog mogelijk. Het team en ik gaan er alles aan doen om dit te realiseren. Ik vlieg iets eerder naar Amerika om me goed voor te kunnen bereiden dus ik ben heel benieuwd.”

 

Daguitslag Grand Prix van Zweden:
1 Tim Gajser 47 Pnt
2 Romain Febvre 40 Pnt
3 Gautier Paulin 40 Pnt
4 Clement Desalle 36 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 32 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 631 Pnt
2 Jeffrey Herlings 530 Pnt
3 Gautier Paulin 526 Pnt
4 Clement Desalle 519 Pnt
5 Tim Gajser 453 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 352 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...