Blog

Glenn Coldenhoff ruim in de top tien in Grand Prix van Amerika

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Amerika achtste geworden. In beide manches had Coldenhoff door matige starts veel werk te doen maar wist er in de warme omstandigheden toch een zevende en een tiende plaats uit te halen.

 

Het weekend begon op zaterdag positief voor de crosser uit Heesch. In de trainingen zat hij er qua tijden goed bij en kwalificeerde zich met een zesde plaats sterk voor de wedstrijd.

 

In de manches op zondag waren zijn starts minder goed en moest hij in de bloedhete omstandigheden veel werk verzetten om naar voren te komen. In de eerste manche kon Coldenhoff door blijven gaan tot in de slotfase en wist er een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche had hij het zwaar en zat er niet meer in dan een tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff:” De resultaten zijn niet super, ik heb een zwaar weekend gehad. Op zaterdag ging het best goed en zat ik er qua tijden goed bij. Helaas had ik de starts vandaag niet. Ik houd niet van deze warme omstandigheden maar dit weekend kon ik er redelijk goed mee om gaan. Al met al ben ik niet helemaal tevreden ondanks dat we in de top tien zijn geëindigd. Ik hoop op beter in mijn thuis GP.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat Coldenhoff met nog twee wedstrijden te gaan negende. Aankomend weekend staat zijn thuis Grand Prix in Assen op het programma.
Daguitslag Grand Prix Amerika:
1 Jeffrey Herlings 47 Pnt
2 Eli Tomac 45 Pnt
3 Antonio Cairoli 42 Pnt
4 Tim Gajser 32 Pnt
5 Max Anstie 30 Pnt
8 Glenn Coldenhoff 25 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Antonio Cairoli 673 Pnt
2 Jeffrey Herlings 577 Pnt
3 Gautier Paulin 545 Pnt
4 Clement Desalle 544 Pnt
5 Tim Gajser 485 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 377 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...