Blog

Valpartij zorgt voor pijnlijke knie voor Glenn Coldenhoff in Oldebroek

  |   Dutch Masters of Motocross

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oldebroek wisselend succes gekend. Coldenhoff kwam in de eerste manche ten val en bezeerde hierbij zijn knie. Ondanks dit kwam hij in de tweede manche toch aan de start en reed lang in de top drie om uiteindelijk als vijfde over de finish te komen.

 

De opkomst voor de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross was goed want meer dan 6000 mensen stonden langs het circuit om te zien hoe de rijders het er vanaf brachten. Glenn begon positief aan de dag door in de training een vierde tijd op de klokken te zetten. Zijn tijd zat binnen de seconde van die van de tweede man waardoor Glenn wist dat het met zijn snelheid goed zat.

 

Een goede reactie bij de start van de eerste manche zorgde ervoor dat hij in de kopgroep de eerste bocht in dook maar omdat hij iets te hard ging moest hij naar buiten uitwijken en verloor daardoor een aantal plaatsen. Coldenhoff kwam in de beginfase op een vijfde plaats te rijden en hield hier lang goed op stand. Hij volgde het groepje van rijders dat voor hem reed totdat hij ongelukkig ten val kwam en zijn knie bezeerde. Glenn besloot om de wedstrijd te verlaten en zijn knie te laten behandelen voor de tweede manche.

 

Opnieuw vertrok de Red Bull KTM als een speer bij de start en wederom dook hij in de kopgroep de eerste bocht in. Lang hield hij in deze manche stand op een derde plaats en wist hij Gautier Paulin en Shaun Simpson achter zich te houden. Rond het midden van de manche kwamen beide rijders erlangs en viel Glenn terug naar een vijfde plaats. Omdat hij niet meer kon versnellen, moest hij ze laten gaan en reed de wedstrijd netjes uit op een vijfde plaats.

 

Omdat Glenn in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een elfde plaats. In de tussenstand om de Dutch Masters of Motocross staat hij na twee wedstrijden op een zevende plaats. Aankomend weekend staat voor de rijder uit Heesch de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP op de kalender in het Italiaanse Arco di Trento.

 

Daguitslag Dutch Masters of Motocross 500cc Oldebroek:

 

1 Jeffrey Herlings 50 pnt
2 Romain Febvre 44 pnt
3 Gautier Paulin 38 pnt
4 Shaun Simpson 38 pnt
5 Harri Kullas 30 pnt
11 Glenn Coldenhoff 16 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff sterk tweede in Dutch Masters in Lichtenvoorde Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft bij de finale van de Dutch Masters of Motocross op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde zijn eerste podiumplaats van dit seizoen weten te behalen. ...
Glenn Coldenhoff strijdend voor de top drie plaatsen in de Dutch Masters in Mill Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Mill goed meegestreden voor de podiumplaatsen. In de eerste manche wisselde hij versc...
Glenn Coldenhoff bouwt aan wedstrijdritme in Dutch Masters in Markelo Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Dutch Masters of Motocross in Markelo aan zijn wedstrijdritme kunnen werken. De vingerblessure van een aantal weken geleden heeft ervoor ...
Glenn Coldenhoff niet aan de start in de Dutch Masters in Oss Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal helaas niet deelnemen aan de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss.   Even was er groen licht voor de rijder uit He...
Glenn Coldenhoff komt dicht bij zege in de Dutch Masters in Halle Met nog drie ronden te gaan in de tweede manche van de Dutch Masters in Halle was Glenn Coldenhoff de dagwinnaar in Halle. Echter in de slotfase werd hij nog gepasseerd door Evgeny Bobryshev waardoor ...