Blog

5AB47952-A650-4664-89DA-7A572686B48F

Glenn Coldenhoff in de top vijf in de MXGP van Portugal

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory Racing is in de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Portugese Agueda in de top vijf geeindigd. Met een zevende en zesde plaats in de manches legde de crosser uit Heesch beslag op een vijfde plaats in het dagklassement.

 

In de week voorafgaande aan de wedstrijd werd het circuit getroffen door enorm veel regen, desondanks wist de organisatie het circuit goed te prepareren en kon de wedstrijd gewoon door gaan. Wel ontstonden er al snel diepe sporen, wat het circuit erg verraderlijk maakte.

 

Nadat het op zaterdag allemaal nog niet helemaal wilde lukken, kwam Glenn op zondag gemotiveerd aan de start in de eerste manche. Helaas kwam hij niet goed uit de start en had veel werk te doen omdat hij pas buiten de top twintig uit de eerste ronde kwam. Vervolgens wist de rijder uit Heesch een goed tempo te pakken en maakte veel terrein goed op de rijders voor hem. Na een manche waarin hij alles had gegeven, zag hij zijn inspanningen beloont worden met een zevende plaats.

 

In de tweede manche kwam Glenn beter over het starthek maar helaas kende hij in de eerste ronde twee momentjes. In eerste instantie ging Tim Gajser vlak voor Glenn in de fout en vlak daarna werd hij geraakt door het stepje van Julien Lieber. Door deze twee momentjes moest Coldenhoff opnieuw buiten de top twintig aan zijn wedstrijd beginnen. Ook deze wedstrijd wist Glenn zich knap terug te vechten en kwam na een hele sterke slotfase als zesde over de finish.

 

“Op zaterdag was het gevoel echt slecht, gelukkig kon ik het op de zondag omdraaien in een positief resultaat. Ik ben echt heel blij met de nieuwe situatie in mijn team en de motor is ook echt top” aldus Glenn. Hij vervolgt “met mijn trainingsmonteur kan ik thuis optimaal werken en hierdoor voel ik me gewoon goed en ik denk ook dat je dit terug ziet in mijn resultaten. Vandaag was goed voor het vertrouwen en ik denk dat als de starts goed zijn ik met de voorste rijders mee kan.”

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Glenn op een zesde plaats staan. De volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap motocross wordt op dinsdag 1 mei verreden in Rusland.

 

Daguitslag MXGP Portugal:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Tim Gajser 36 Pnt

4 Romain Febvre 34 Pnt

5 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 241 Pnt

2 Antonio Cairoli 225 Pnt

3 Romain Febvre 169 Pnt

4 Clement Desalle 165 Pnt

5 Gautier Paulin 147 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 140 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff sterk vijfde in de Grand Prix van Italië Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Italiaanse Arco di Trento gereden. Coldenhoff kwam na een redelijke start op...
Glenn Coldenhoff handhaaft zich op een zesde plaats in het WK MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team handhaaft zich op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP. Tijdens de derde wedstrijd in het Spaanse RedSand kwam C...
Glenn Coldenhoff mist nipt het podium in zijn thuis Grand Prix in Valkenswaard Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Europa in Valkenswaard net naast het podium geeindigd. Coldenhoff reed twee constante manches en finishte als vijfde en vierd...
Glenn Coldenhoff scoort constant in Argentinie ondanks tekort aan trainingsuren Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord. Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aa...
Glenn Coldenhoff in de top tien in laatste MXGP in Frankrijk Glenn Coldenhoff van Red Bull KTM Factory team is in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Franse Villars Sous Ecot in de top tien geeindigd. Onder de zware omstandigheden wist ...