Blog

Glenn Coldenhoff scoort sterke zesde plaats in Grand Prix van Engeland

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de negende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Britse Matterley Basin hoog gescoord. In zowel de eerste als de tweede manche kwam de crosser uit Heesch op een zesde plaats over de finish en eindigde hiermee ook op een zesde plaats in de Grand Prix.

 

Op zaterdag zat er een goede opbouwende lijn in het rijden van Glenn. ‘’In de vrije training had ik het moeilijk op de baan maar nadat we de afstelling van de motor hadden veranderd, begon ik me goed te voelen op de baan. In de kwalificatieheat pakte ik een goede start en reed vervolgens lang op een tweede plaats. Ik eindigde uiteindelijk als derde en aangezien het een 1,2,3 voor KTM was, konden we zeer tevreden terug kijken op de kwalificatiedag,’’ vertelt Glenn.

 

Met vertrouwen begon Glenn aan de zondag maar omdat ze de baan voor de start van de eerste manche erg nat hadden gemaakt, had Glenn het moeilijk. Hij werd verschillende keren voorbij gereden maar vanaf het midden van de wedstrijd begon het lekker te gaan maar opdat moment reed iedereen bijna dezelfde snelheid. Toch sloot Coldenhoff de manche op positieve wijze af en kwam op een zesde plaats over de finish.

 

In de tweede manche zat Glenn er niet zo goed bij met de start. ‘’Ik kwam niet goed uit de start maar kende vervolgens een goede eerste ronde waarin ik verschillende rijders heb gepasseerd en me op werkte naar een zesde plaats. Ik voelde me de hele wedstrijd goed maar had net niet de snelheid van de rijders voor me waardoor ik opnieuw zesde werd.’’

 

Met tweemaal een zesde plaats in de manches eindigde Glenn ook in het dagklassement op een zesde plaats. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een zevende plaats staan maar is veel punten uitgelopen op de achtste man. ‘’Ik ben een beetje teleurgesteld want na zo’n goede zaterdag had ik er iets meer van verwacht maar van de andere kant heb ik twee keer goed gescoord en dat is zeer belangrijk voor de tussenstand.’’

 

Volgend weekend wordt de tiende wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden in het Franse St. Jean d’Angely.

 

Daguitslag MXGP Engeland:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Antonio Cairoli 44 Pnt

3 Romain Febvre 36 Pnt

4 Clement Desalle 36 Pnt

5 Tim Gajser 36 Pnt

6 Glenn Coldenhoff 30 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 436 Pnt

2 Antonio Cairoli 382 Pnt

3 Clement Desalle 314 Pnt

4 Romain Febvre 291 Pnt

5 Gautier Paulin 267 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 237 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...