Blog

Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde circuit van Sevlievo had Coldenhoff het moeilijk maar hij vocht zich er doorheen en wist er toch een zevende plaats in het dagklassement uit te halen.

 

Op zaterdag kwam de rijder uit Heesch niet verder dan een dertiende plaats in de kwalificatieheat. Op zondag ging het beter en wist hij zijn KTM machine met meer vertrouwen naar een negende en een zevende plaats te rijden. Coldenhoff blikt tevreden terug op het weekend aangezien hij in de tweede manche lang in de top vijf reed en zich gedurende het weekend flink heeft verbeterd op het moeilijke circuit van Sevlievo.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Ik heb het heel moeilijk gehad dit weekend en na de tweede manche was ik erg teleurgesteld. Banen zoals deze zijn erg ‘’old school’’ met een harde ondergrond. Voor mij was het belangrijk dat ik mijzelf heb verbeterd voor het einde van de Grand Prix. De tweede manche was best wel goed en ik slaagde erin om Clement Desalle lang te volgen. Ondanks dat ik als zevende over de finish kwam, was ik best wel teleurgesteld maar ik heb alles gegeven wat ik had vandaag. Zevende in een moeilijk weekend is op zich best wel ok. Ik voel me goed op de motor en ik hoop op net iets meer geluk en een goed gevoel in Turkije. Ik wil een podium dit jaar.’’

 

In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft Coldenhoff na de wedstrijd in Bulgarije op een zevende plaats staan. Volgend weekend wordt de volgende Grand Prix verreden in Turkije.

 

Daguitslag Grand Prix Bulgarije:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 42 Pnt

3 Clement Desalle 38 Pnt

4 Antonio Cairoli 35 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 26 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 783 Pnt

2 Antonio Cairoli 710 Pnt

3 Clement Desalle 581 Pnt

4 Tim Gajser 549 Pnt

5 Romain Febvre 544 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 446 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een go...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...
Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...