Blog

Glenn Coldenhoff vecht zich naar zevende plaats in MXGP in Turkije

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de achttiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Turkije op een zevende plaats geeindigd. Coldenhoff pakte in de eerste manche een goede start en wist na een constante manche als zesde over de finish te komen. In de tweede manche maakte hij in de beginfase een fout maar vocht door tot in de slotfase en wist er in het sterke deelnemersveld nog een zevende plaats uit te halen.

 

Het was erg warm op het circuit van Afyon waardoor het flink afzien was voor de rijders. Met temperaturen boven de dertig graden moesten de rijders slim met hun krachten om gaan. Glenn kwalificeerde zich op zaterdag sterk voor de wedstrijd. In de kwalificatieheat pakte hij een goede start en wist de heat op een vierde plaats af te sluiten.

 

Ook in de manches op zondag kwam de crosser uit Heesch sterk voor de dag. Een constante eerste manche leverde hem een zesde plaats op. In de tweede manche kwam hij door een fout in de beginfase vanuit de achterhoede terug naar voren. In de slotfase wist hij Shaun Simpson nog te passeren en kwam als zevende over de finish.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’Het weekend begon goed en ik wist vierde te worden in de kwalificatieheat. Ook had ik een goed gevoel op de baan waardoor ik met vertrouwen uit keek naar de zondag. Ik wist dat het een zware zondag zou worden maar wanneer ik goede starts zou pakken, ik mee zou kunnen doen met de topjongens aan de kop. Ik geloofde erin dat een podiumplaats mogelijk moest zijn. In het begin van de eerste manche had ik wat moeite maar een zesde plaats was OK. Ook in de tweede manche pakte ik een goede start maar ik maakte een fout waardoor er nog drie lokale rijders achter mij reden. Ik heb mij door het veld terug naar voren gevochten en wist nog als zevende over de finish te komen. Al met al is het goed maar dit zijn niet de resultaten die ik wil. We nemen nu een paar dagen vrij na de drie Grand Prix’s achter elkaar, de hitte en het reizen en dan gaan we ons voorbereiden op de Grand Prix van Assen.’’

 

In het dagklassement eindigde Coldenhoff op een zevende plaats en dit is ook de positie die hij bezet in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Over twee weken wordt de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap verreden in het Drentse Assen. Volgend weekend zal Coldenhoff starten in de tweede ronde van de Belgian Masters in Orp le Grand.

 

Daguitslag Grand Prix van Turkije:

1 Jeffrey Herlings 50 Pnt

2 Tim Gajser 42 Pnt

3 Clement Desalle 38 Pnt

4 Gautier Paulin 31 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 31 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 29 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Jeffrey Herlings 833 Pnt

2 Antonio Cairoli 738 Pnt

3 Clement Desalle 619 Pnt

4 Tim Gajser 591 Pnt

5 Romain Febvre 544 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 475 Pnt

Related Post:

Glenn Coldenhoff zevende in het wereldkampioenschap MXGP Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM team is tijdens de Grand Prix van Italië op een negende plaats geëindigd. In de eerste manche kwam “The Hoff” als elfde over de finish en in de tweede manche werd...
Sterk optreden van Glenn Coldenhoff in thuis Grand Prix in Assen Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft een sterke Nederlandse Grand Prix in Assen gereden en kwam opnieuw heel dichtbij het podium. Een valpartij in de eerste manche gooide echter ro...
Glenn Coldenhoff boekt progressie tijdens de MXGP in Bulgarije Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft tijdens de zeventiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in het Bulgaarse Sevlievo een stijgende lijn doorgemaakt. Op het knetterharde ...
Glenn Coldenhoff vierde in Grand Prix van Zwitserland Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team is in de Grand Prix van Zwitserland op een vierde plaats geëindigd. Coldenhoff reed een zeer sterke eerste manche waarin hij op een vierde plaats ove...
Glenn Coldenhoff scoort top drie plaats in MXGP Lommel Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de Grand Prix van Lommel een top drie plaats weten te behalen. Nadat Glenn in de eerste manche na een matige start nog terug kwam naar een z...