Title Image

Blog

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Grand Prix van Tsjechie

  |   MXGP

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een moeilijke Grand Prix van Tsjechie gekend. Op het technische circuit van Loket kwam hij in de eerste ronde van de eerste manche ten val en moest een inhaalrace rijden. Coldenhoff kwam nog terug naar een dertiende plaats en voegde er in de tweede manche een achtste plaats aan toe.

 

‘’Het was een moeilijk weekend voor mij. Ik had gelijk al geen goed gevoel op de baan terwijl Loket toch wel tot mijn favoriete circuits behoort. In de trainingen ging het niet lekker maar in de kwalificatieheat ging het beter. Ik reed goed mee op een derde plaats totdat ik onder druk kwam staan. In een steile afdaling maakte ik een inschattingsfout waardoor ik rechtdoor schoot en er veel plaatsen verloren gingen. Na deze tegenslag finishte ik als achtste, wat goed was voor een goede startpositie,’’ vertelt Glenn.

 

In de warm up op zondagochtendwas het gevoel beter dan op zaterdag en dit gaf hem vertrouwen voor de eerste manche. Hij pakte een hele goede start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Helaas kon hij hier niet lang van profiteren want door een valpartij in de eerste ronde werd hij teruggeslagen tot in de achterhoede. Omdat de verschillen tussen de rijders klein waren in Loket, had Glenn het moeilijk om snel plaatsen winst te boeken. Ook reed hij wat verkrampt waardoor er niet meer inzat dan een dertiende plaats.

 

De start van de tweede manche was minder goed maar een goede eerste ronde zorgde ervoor dat hij vele rijders wist te passeren. De hele manche heeft hij op een achtste plaats gereden en op een gegeven had hij het idee dat hij harder reed dan Pauls Jonass die op een zevende plaats reed. Echter toen Glenn een grote fout maakte waarbij hij bijna ten val kwam, moest hij hem laten gaan en heeft hij de wedstrijd op een achtste plaats uitgereden.

 

‘’Ik ben niet blij met een tiende plaats in het dagklassement. We gaan nu met vertrouwen naar Lommel. We hebben ons eigen goed voorbereid en hopelijk wordt het daar uitbetaald.’’

 

Daguitslag Grand Prix van Tsjechie:

1 Romain Febvre 50 Pnt

2 Tim Gajser 44 Pnt

3 Jeremy Seewer 40 Pnt

4 Gautier Paulin 36 Pnt

5 Jeremy van Horebeek 29 Pnt

10 Glenn Coldenhoff 21 Pnt

 

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:

1 Tim Gajser 582 Pnt

2 Jeremy Seewer 405 Pnt

3 Gautier Paulin 379 Pnt

4 Arnaud Tonus 373 Pnt

5 Antonio Cairoli 358 Pnt

7 Glenn Coldenhoff 309 Pnt